dissabte, 1 de juny de 2013

Xavier Mestres advoca a Temps de Vi pel retorn “a les arrels de veritat i als sabors autèntics”Neus Lloveras, Carles Carbonell i Xavier Mestres. Fotografia de Temps de Vi

El president de la Fundació Institut Català de la Cuina, el xef vilanoví Xavier Mestres, ha estat el convidat d’honor de la segona edició de la fira vinícola Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú, que se celebra fins demà diumenge. En un acte protocolari a la sala plenària de l’Ajuntament vilanoví, Mestres va repassr en un discurs la tarda d’ahir divendres la història dels vins del Garraf o la dels oficis de Vilanova associats a aquest negoci, com el de bóter. Mestres, que va dir que “és un honor i un privilegi” inaugurar Temps de Vi “com a  vilanoví i com a defensor dels productes de la comarca del Garraf”, va advocar per un retorn “a les arrels de veritat i als sabors autèntics”, tot remarcant la tasca feta per l’associació ecogastronòmica Slow Food.
            Durant l’acte inaugural l’alcaldessa vilanovina, Neus Lloveras, va destacar l’emprenedoria dels dos organitzadors de la fira, Òscar Villagarcia i Carles Carbonell, i el fet que Temps de Vi “comenta a consolidar-se”. Lloveras també va elogirar el “maridatge” público-privat i va remarcar el canvi de model econòmic de la ciutat. Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, va destacar el fet que Temps de Vi s’ha organitzat “amb molta il·lusió” i va desitjar que aquesta fira ajudi a situar Vilanova com a “referència vinícola del país”. Creu que questy projecte té un “ollarguíssim recorregut”. Per la seva banda, un dels dos organitzadors, Carles Carbonell, va desitjar “que el temps acompanyi i que els Sellers surtin contents”. Després de l'acte protocolari es van visitar la quarantena d'estands de la fira (una trentena de cellers) i l'enòleg Jot Camps va fer el tast iaugural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada