Neus Lloveras, Carles Carbonell i Xavier Mestres. Fotografia de Temps de Vi |
El president de la Fundació Institut Català
de la Cuina, el xef vilanoví Xavier Mestres, ha estat el convidat d’honor de la
segona edició de la fira vinícola Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú, que se
celebra fins demà diumenge. En un acte protocolari a la sala plenària de l’Ajuntament
vilanoví, Mestres va repassr en un discurs la tarda d’ahir divendres la història
dels vins del Garraf o la dels oficis de Vilanova associats a aquest negoci,
com el de bóter. Mestres, que va dir que “és un honor i un privilegi” inaugurar
Temps de Vi “com a vilanoví i com a defensor
dels productes de la comarca del Garraf”, va advocar per un retorn “a les
arrels de veritat i als sabors autèntics”, tot remarcant la tasca feta per l’associació
ecogastronòmica Slow Food.
Durant
l’acte inaugural l’alcaldessa vilanovina, Neus Lloveras, va destacar l’emprenedoria
dels dos organitzadors de la fira, Òscar Villagarcia i Carles Carbonell, i el
fet que Temps de Vi “comenta a consolidar-se”. Lloveras també va elogirar el “maridatge”
público-privat i va remarcar el canvi de model econòmic de la ciutat. Per la
seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, va destacar el
fet que Temps de Vi s’ha organitzat “amb molta il·lusió” i va desitjar que
aquesta fira ajudi a situar Vilanova com a “referència vinícola del país”. Creu
que questy projecte té un “ollarguíssim recorregut”. Per la seva banda, un dels
dos organitzadors, Carles Carbonell, va desitjar “que el temps acompanyi i que
els Sellers surtin contents”. Després de l'acte protocolari es van visitar la quarantena d'estands de la fira (una trentena de cellers) i l'enòleg Jot Camps va fer el tast iaugural.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada