dissabte, 1 de juny de 2013

Primera trobada de tots els grups de recerca en enologia i viticultura de Catalunya a la Facultat d’Enologia de la URV



L’àrea d’Enologia del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS) ha organitzat pera  dimarts que ve, 4 de juny, una jornada per difondre la recerca que es fa a Catalunya en enologia i viticultura, així com en altres aspectes relacionats. El programa de la jornada s’ha dissenyat de manera que es puguin presentar els últims treballs de recerca que s’han desenvolupat arreu del país en aquestes àrees. S’organitzen xerrades per donar a conèixer, de manera resumida, la recerca actual en els diferents àmbits: viticultura; enologia, química i tecnologia; microbiologia en enològica i viticultura, i altres aspectes relacionats amb la vinya i el vi (vi i salut, enoturisme, medi ambient, economia i societat). S’hi presenten 44 pòsters de treballs de recerca duts a terme aquests darrers anys de grups de l’INCAVI, IRTA, VITEC, CSIC, UAB, UdL, UB, UPC i URV.  La jornada la inaugurarà José Miguel Martínez Zapater, un investigador de prestigi internacional en genètica de la vinya, i es completarà amb una jornada informativa i col·loqui sobre el Programa de Doctorats Industrials, a càrrec de Marta Capellas, coordinadora de la proposta del Doctorat Industrial en Alimentació a la UAB.
            Actualment, a Catalunya hi ha uns 20 grups d’investigadors que treballen majoritàriament en temes científics centrats en la vinya i el vi, i a banda es calcula que hi ha uns 40 grups o investigadors més que aquests darrers anys han publicat treballs relacionats amb diferents aspectes que tenen l’enologia i la viticultura com a tema central. El subcampus d’Enologia del CEICS el coordina el doctor Albert Bordons i en formen part, a banda de la URV, el Parc Tecnològic de la Vinya i el Vi i l’Institut d’Investigació Tecnològica Agroalimentària (IRTA). També hi col·laboren les denominacions d’origen i algunes empreses vitivinícoles, i molt aviat entraran a formar-ne part l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i l’Agrupació d’Empreses Innovadores (INNOVI).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada