L’àrea d’Enologia
del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS) ha organitzat
pera dimarts que ve, 4 de juny, una
jornada per difondre la recerca que es fa a Catalunya en enologia i
viticultura, així com en altres aspectes relacionats. El programa de la jornada
s’ha dissenyat de manera que es puguin presentar els últims treballs de recerca
que s’han desenvolupat arreu del país en aquestes àrees. S’organitzen xerrades
per donar a conèixer, de manera resumida, la recerca actual en els diferents
àmbits: viticultura; enologia, química i tecnologia; microbiologia en enològica
i viticultura, i altres aspectes relacionats amb la vinya i el vi (vi i salut,
enoturisme, medi ambient, economia i societat). S’hi presenten 44 pòsters de
treballs de recerca duts a terme aquests darrers anys de grups de l’INCAVI,
IRTA, VITEC, CSIC, UAB, UdL, UB, UPC i URV. La jornada la inaugurarà José Miguel Martínez
Zapater, un investigador de prestigi internacional en genètica de la vinya, i
es completarà amb una jornada informativa i col·loqui sobre el Programa de
Doctorats Industrials, a càrrec de Marta Capellas, coordinadora de la proposta
del Doctorat Industrial en Alimentació a la UAB.
Actualment, a Catalunya hi ha uns 20
grups d’investigadors que treballen majoritàriament en temes científics
centrats en la vinya i el vi, i a banda es calcula que hi ha uns 40 grups o
investigadors més que aquests darrers anys han publicat treballs relacionats
amb diferents aspectes que tenen l’enologia i la viticultura com a tema
central. El subcampus d’Enologia del CEICS el coordina el doctor Albert Bordons
i en formen part, a banda de la URV, el Parc Tecnològic de la Vinya i el Vi i
l’Institut d’Investigació Tecnològica Agroalimentària (IRTA). També hi
col·laboren les denominacions d’origen i algunes empreses vitivinícoles, i molt
aviat entraran a formar-ne part l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI)
i l’Agrupació d’Empreses Innovadores (INNOVI).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada