Trepat 2011 de Freixenet i el Carpaccio de gambes de Vilanova del restaurant Marejol |
Freixenet va
apostar per Vilanova i la Geltrú, per la fira Temps de Vi i pel restaurant
Marejol per presentar ahir a la nit, per primer cop al Gran Penedès, la seva
excel·lència en cava, els seus vuit productes de gamma alta. Es tracta de les
Cuvées de Prestigi: Monastrell-Xarel·lo 2009 (el rodó primer blanc de noirs del
sector), Trepat 2001 (fruits vermells i gominoles en un rosat pàl·lid que ha
anat guanyant color i que és excel·lent per a l’aperitiu), Elyssia Gran Cuvé
(chardonnay i pinot noir amb pinzellades de macabeu i xarel·lo que vol
conquerir mercats internacionals i locals), Elyssia Pinot Noir Noir (un rosat més
potent, amb més estructura i més color), Cuvée D.S. (cava
d’anyada en homenatge a Dolors Sala, la mare del president d’honor de
Freixenet, Josep Ferrer, que destaca pel seu equilibri, netedat i finura, amb
certa corpulència), Reserva Real (un dels buc insígnia: complexitat, cos i
carbònic molt integrat en un cava clarament gastronòmic), Casa Sala 2005
(parellada de més de 50 anys de Sant Quintí de Mediona amb un toc de xarel·lo realment excepcional: un cava
artesà criat amb tap de suro que és tot un homenatge als orígens de Freixenet) i Malvasia Cava de Postres 2001 (un cava
elaborat amb subirat parent ideal per postres i formatges blaus que destaca per
les seves inconfusibles notes a Jerez fruit del vi ranci que se li aporta). Aquests
caves d'alta excel·lència presenten criances mitjanes que oscil·len entre tots
dos i els cinc anys. Són criances que busquen l'estructura i la complexitat
sense caure en els valors negatius de l'evolució oxidativa. Han estat creats
per Josep Bujan, el primer enòleg que Josep Ferrer Sala va enrolar en
Freixenet, companyia en la qual no dubten a qualificar-lo com a "un dels
pares de l'enologia moderna del cava".
El tast va ser dirigit, de forma
amena i instructiva, pel director de Comunicació de Freixenet, Pere Bonet, i
pel director tècnic de la casa, l’enòleg Josep Bujan, l’home que més ampolles
ha elaborat al món de vins escumosos de qualitat seguint el mètode tradicional:
unes 2.000 milions d’ampolles. Va entrar a treballar a Freixenet l’any 1974,
quan tenia 22 anys. Pere Bonet va explicar que el cava és “divers i singular”
en un tast-maridatge amb la cuina del restaurant Marejol de gran volada. Van
destacar plats com el carpaccio de gambes de Vilanova amb sal Maldon, pebre i
oli d’oliva; la Gamba de Vilanova amb reducció dels seus sucs; la Suprema de
turbot empetxinat amb escamarlà de Vilanova, crema de pèsols i un toc de
piquillo o un tradicional All cremat d’orada. L’equip format pels germans Jose,
Asunción, Dolores i Pilar Gallego van ser llargament aplaudits al final d’un àpat
que va elevar encara més aquesta reeixida segona edición de la fira Temps de
Vi. L'acte, al qual es va convidar la premsa, va comptar amb la participació, entre d'altres, de Jordi Segura, el propietari d'Euroselecció (Riedel).Tot just abans del sopar-maridatge al restaurant Marejol, es va brindar amb cava D.S. de Freixenet en un maridatge amb gambes de Vilanova en un acte organitzat per l'Ajuntament de la ciutat i la Confraria de Pescadors de Vilanova. L'alcaldessa de la capital del Garraf, Neus Lloveras, també ha rebut Pere Bonet a la sala plenària de l'Ajuntament, on ha signat al llibre d'honor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada