divendres, 2 de novembre del 2012

Turó d'en Mota 2012 i altres incipients joies de xarel·lo de Recaredo



A primera hora de la tarda d'avui he tingut ocasió (una gran sort) de tastar de dipòsits d'inox i bótes, amb els enòlegs Ton Mata i Joan Rubió, algunes de les novetats que es couen al celler de Recaredo. Hem començat el recorregut de manera immillorable, pel vi base del que serà el Turó d'en Mota 2012 (ara tenim al mercat l'anyada del 2002), un cava que no sortirà al mercat abans del 2022. La primera impressió em porta a franques notes a fruites carnoses de pinyol, madures, com ara el préssec. En un segon terme apareixen les notes a fonoll típiques de la varietat xarel·lo i en boca mostra una marcadíssima acidesa que l'allarga moltíssim, vector aquest últim que el farà envellir molt dignament. El recorregut pels xarel·los del 2012 de Recaredo ha continuat per dues bótes del que serà el Credo 2012 (perd el mot Can). El vi porta 1,5 mesos en bóta. La bóta Canton ofereix un nas estrany. La fusta amaga notes a poma verda àcida. En boca es mostra greixós i un pèl alcohòlic. En canvi, la bóta de Transaud ofereix més elegància, una major expressió de la fruita sense tant de maquillatge (tot i que es perceben notes de fruits secs com ara les avellanes) i, curiosament, sensacions menys alcohòliques que en la bóta de roure americà ara que està apunt de sortir de la bóta. També he pogut tastar la nova anyada d'una de les grans novetats de Recaredo, que podria comercialitzar-se a partir del pròxim mes de gener. Es tracta d'un elegant vi brisat de xarel·lo que irromprà al mercat amb l'anyada del 2011 (només mig miler d'ampolles per a uns quants privilegiats, ja que part d'aquesta primera anyada es comercialitzarà a Londres). Jo he tastat l'anyada del 2012, on les notes de reducció han tapat inicialment un bon vi fruit d'una maceració amb les pells d'una setmana. És una raresa que han batejat amb el nom d'Estrany. M'ha agradat força. Res a veure amb els tradicionals vins brisats de garnatxa blanca de la Terra Alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada