dissabte, 3 de novembre del 2012

Més de 300 persones, a la 4ª Festa del Vin Blanc de La Morera de Montsant i Scala Dei




Més de 300 persones han participat durant la jornada d’aquest dissabte en la 4ª Festa del Vin Blanc de La Morera de Montsant i Scala Dei. Aquesta celebració, segons ha informat el Consell Regulador de la DOQ Priorat, ha servit per presentar en societat el vin blanc nou d’aquest any, un vi dolç que s’elabora de manera tradicional i que té com a característica diferenciadora respecte d’altres vins que s’elabora i es presenta en públic a partir del raïm de la verema del mateix any.
            Aquest any han estat tres els cellers que han elaborat el vin blanc seguint el procés tradicional: Cellers Scala Dei, Celler Pasanau i La Conreria d’Scala Dei. En aquesta edició de la Festa del Vin Blanc, el punt de degustació d’aquest vi dolç i de la resta de vins dels cellers locals es trobava a la plaça del Priorat de La Morera de Montsant. Durant tot el matí s’han acostat desenes de curiosos a aquest espai, en el qual hi havia parades de nou cellers: Celler Ametller, Celler Ainat, Celler Pasanau, Cellers Scala Dei, La Conreria d’Scala Dei, Mas Perinet (tots aquests amb la seu del celler al municipi) i també Mas d’en Just, Tane Vins i Noguerals (aquests tres amb finques en el terme d’aquest municipi). La degustació de vin blanc i de vins d’aquests cellers ha finalitzat a les 14:30 h.  A partir de les 17:30 h s’ha fet a la sala d’actes de l’Ajuntament de La Morera una taula rodona a l’entorn dels vins dolços i rancis de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, que ha estat presentada i moderada pel president del Consell Regulador, Toni Alcover. Hi han intervingut també l’investigador de la Universitat Rovira i Virgili Joan Miquel Canals i els productors Jaume Balagué (Gratallops) i Albert Crivillé (Scala Dei).
La jornada ha finalitzat amb un berenar popular amb pa, vi i sucre i una ballada de la jota de La Morera, que en els darrers anys s’ha recuperat. Aquesta festa local és organitzada pel Servei de Desenvolupament Turístic de La Morera i Scala Dei i té el suport del Consell Regulador de la DOQ Priorat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada