dimarts, 30 d’octubre del 2012

UP reclama al futur Govern la millora de la renda agrària, una campanya per acabar els amb abusos i competències deslleials dels mercats i establir una legislació catalana de contractes agroalimentaris


El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) ha demanat avui a través d’un comunicat al futur Govern que surti de les eleccions catalanes del pròxim 25 de novembre que endegui una campanya de l’abast necessari per acabar amb els abusos i competències deslleials en els mercats, així com establir urgentment una legislació catalana de contractes agroalimentaris. El sindicat inclou aquesta petició dins de les seves propostes de cara a les eleccions autonòmiques que, amb el nom de ‘Mesures catalanes per consolidar la pagesia professional’, presentarà a tots els partits polítics amb representació parlamentària. UP considera imprescindible orientar les polítiques agràries cap un mercat just i equitatiu i evitar els abusos de poder en el comerç agroalimentari. Segons UP, “al llarg de la última legislatura, el Parlament català ha instat reiteradament al Govern a treballar per assegurar la justícia i l’equitat en el comerç i en la distribució dels productes agroalimentaris, tot i que l’executiu no n’ha donat compliment. En aquest sentit el sindicat demana que s’estableixi una legislació catalana de contractes agroalimentaris per tal que la pagesia pugui obtenir preus justos”.
            Unió de Pagesos també reclama la creació d’una entitat pública de finançament per tal que possibiliti l’accés de la pagesia a les opcions financeres necessàries per poder desenvolupar l’activitat agrària, així com les de transformació i comercialització de la producció i de diversificació. El sector pateix actualment una "greu restricció d’accés al finançament de les explotacions agràries, sobretot després que en la darrera legislatura l’Institut Català de Crèdit Agrari s’ha integrat a l’Institut Català de Finances, i aquest ha passat a operar com una entitat financera més". Per al sindicat, la millora de la renda agrària és un altre dels punts cabdals de les seves propostes de cara a les eleccions catalanes. Per això, considera que les explotacions necessiten participar en l’obtenció de valor afegit i, per aconseguir-ho, cal que es doni preferència a totes les mesures necessàries per ampliar, millorar i consolidar els productors que venen directament les seves produccions, així com una important promoció, difusió i publicitat de les produccions de qualitat o d’origen certificats, de la producció agrària ecològica i de la producció integrada.
            Unió de Pagesos també proposa en les seves mesures una llei de caça catalana que clarifiqui les necessitats, demandes i compatibilitats entre pagesos, caçadors i societats de caça per tal que doni solucions i formació per una nova cultura de la fauna en el medi rural i urbà. Tenint en compte la urgència per solucionar aquest problema a causa dels greus danys ocasionats per la fauna salvatge a la pagesia i el fet que hi ha una llei obsoleta de caça que data de 1970, el sindicat proposa endegar un decret de danys de plagues cinegètiques i de fauna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada