divendres, 26 d’octubre de 2012

Jean Leon, segon Vi de Finca català



El ple del Consell Regulador de la DO Penedès, després de superar les reticències dels representants dels viticultors, ha aprovat fa pocs minuts per unanimitat informar favorablement per la concessió a les gammes altes del celler Jean Leon (Torrelavit) de la màxima distinció a la qual pot optar un vi català, la de Vins de Finca. Jean Leon celebra el proper any el seu 50è aniversari i segons la seva directora, l'enòloga Mireia Torres, la distinció suposa “un reconeixement a l'esforç que s'ha fet per obtenir vins d'alta qualitat”. Fins ara solament el Clos Mogador de René Barbier, del Priorat, ostentava aquesta distinció. Per Jean Leon i també pel Penedès és una bona noticia poder associar-se amb els màxims nivells de qualitat, presidint la piràmide dels vins catalans. Els requisits per obtenir la qualificació Vins de Finca són molt estrictes: estar inscrits com a mínim des de fa més de 5 anys a una denominació d'origen, un reconeixement al mercat internacional de més de deu anys, que la procedència provingui d'un entorn geogràfic delimitat, que tingui un 15% de rendiments inferior al que marca la DO o que el most no superi el 65% del raïm veremat. En el ple de la DO Penedès també s'ha ratificat la inclusió en el reglament de les varietats internacionals petit verdot i viognier, i de l'autòctona xarel·lo vermell.

2 comentaris:

  1. Gran vino y gran enologo. Xavier despertará pasiones allí donde vaya.

    ResponElimina
  2. Recientemente Neal Martin, el delegado de Parker para España, dijo que los elaboradores se preguntan como dar identidad a cada una de las DO para llegar con un mensaje diferenciado a los consumidores. ¡¡¡No será precisamente utilizando las variedades petit verdot y viognier, que se utilizan en todo el mundo!!!

    ResponElimina