dimecres, 17 d’octubre de 2012

Aposta pels vins dels cellers locals, a Sant Pere de Ribes



Aquest matí al Celler Vega de Ribes s’han presentat les darreres actuacions que hi ha programades en el marc de la campanya 'Productes de la Terra' de Sant Pere de Ribes (Garraf). Es tracta, d’una banda, dels Sopars i Tasts de Vins del Massís del Garraf, que engegaran aquest divendres una nova edició, i de l’altra, del Mercat del Cava, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de novembre. La mostra Agromercat, celebrada a finals del passat mes de maig, va ser l’encarregada d’obrir el calendari d’actes d’enguany del projecte 'Productes de la Terra', una iniciativa que ha anat evolucionant i consolidant-se any rere any gràcies “a la bona acollida que han rebut aquest tipus d’accions que busquen potenciar la promoció i difusió dels emprenedors locals i de les seves creacions en l’àmbit de la gastronomia i la viticultura”. Organitzats per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Garraf, els Sopars i Tasts de Vins del Massís del Garraf 2012 començaran aquest divendres la seva quarta edició que s’estendrà fins el mes de desembre. En total s’han preparat 17 propostes i, com a novetat, 3 de les quals correspondran a visites i tasts directament als cellers Torre del Veguer (11 de novembre), Vega de Ribes (17 de novembre) i Can Ramon Viticultors del Montgròs (24 de novembre) que serviran per donar “el màxim protagonisme possible als productes de proximitat”. En una trobada amb els mitjans de comunicació, Abigail Garrido, regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de Sant Pere de Ribes, acompanyada per Carles Bartra del Celler Vega de Ribes i per Manel Aviñó de Can Ramon Viticultors del Montgròs, ha remarcat que el fet que aquests tres tastos es facin directament als cellers “és important perquè suposarà acostar l’activitat que realitzen els elaboradors a la pròpia ciutadania”. La resta de les activitats programades aniran en la tònica de les que ja s’han ofert en les temporades precedents: sopars maridats als restaurants que s’han sumat, una vegada més, a aquesta iniciativa. El tret de sortida tindrà lloc aquest divendres, a les 21’30h al restaurant El Secreto, que acollirà un sopar maridat amb el Celler Torre del Veguer per 35€. L’última d’aquestes cites que serà el diumenge 2 de desembre. Els preus varien en funció de cada activitat (entre els 12 i 35€). La programació completa es pot consultar a www.santperederibes.cat.
    D’altra banda, Abigail Garrido també ha fet referència al Mercat del Cava, que es durà a terme el primer cap de setmana del mes de novembre, els dies 3 i 4 a la plaça Llobregat de les Roquetes (dissabte obrirà d’11 a 14h i de 17 a 21h, i diumenge d’11 a 14h). La finalitat és “potenciar els petits i mitjans elaboradors de cava del Garraf, Alt Penedès i Anoia i que aquests puguin vendre el seu producte sense intermediaris, directament al consumidor”. A més, aquesta mostra inclourà activitats complementàries com l’actuació de Balls Populars de les Roquetes, o la trobada de plaques de cava, entre altres, i inclourà la col·laboració enguany del Mercat Municipal La Sínia que oferirà un taller infantil de cuina amb cava (el divendres 2 de novembre a les 17’30h), i una degustació de productes del Mercat (el dissabte 3 de novembre de 10 a 13h). El Mercat del Cava està organitzat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Associació de Festes Populars de les Roquetes amb el suport del Mercat Municipal La Sínia, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Garraf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada