Decanter Asia Wine Awards ha distingit
amb una medalla de plata el Clos d’Englora AV14 2005, del celler Baronia
del Montsant (http://www.baronia-m.com/), de Cornudella. És un vi de vinyes velles criat durant 14 mesos en bótes (un 86% procedents dels boscos francesos d'Allier, Tronçais i centre i el
14% restant de boscos nord-americans de la zona de Tenesse) que s'elabora amb un 40 % de garnatxa negra, un 23 % de carinyena, un 14 % de merlot, un 11 % de cabernet sauvignon, un 11% de syrah i u 1 % d'ull de llebre. Des de la pàgina web de la DO Montsant es diu que "en destaca les agradables aromes,
els torrats de cedre, la pruna i els records al gra de cafè kenyà". S'afegeix, a més, que és un vi fresc tot i l’anyada, amb un final molt ric
i afruitat". També s'afegeix que "aquest premi posa de relleu la bona acceptació que tenen els vins de Montsant arreu del món". Segons el seu elaborador, el Clos d’Englora AV14 "és el vi més personal i elitista de la nostra família. Hem
pretès definir molt el caràcter de la zona, combinar amb destresa la
potència amb la delicadesa i sobretot intentar transmetre percepcions
vives i intenses".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada