dimarts, 30 d’octubre del 2012

Models climàtics per predir la qualitat del cava

Un investigador de l'Institut Español d'Oceanografia ha participat, segons www.ambientum.com, en un estudi de la Universitat de Màlaga per predir la qualitat del cava en funció a les oscil·lacions atmosfèriques. Els resultats, publicats a la revista internacional Biometeorology, demostren la relació entre el sabor d'aquest producte i l'índex climàtic conegut com a Oscil·lació de l'Atlàntic Nord (NAO). “La qualitat del cava es veu influenciada pels processos de fermentació, envelliment i embotellat, però, si aquests s'estandarditzen, és lògic suposar que les variacions en la qualitat es deuen a les diferents aromes i quantitat de sucre del raïm”,  ha explicat José Carlos Báez, investigador del Centre Oceanogràfic de Màlaga de l'IEO i coautor del treball. “Al seu torn, aquestes qualitats en una mateixa àrea de producció dependran de les condicions ambientals a les quals estigui sotmesa la planta”, ha apuntat Báez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada