Un investigador de l'Institut Español d'Oceanografia ha participat, segons www.ambientum.com, en un
estudi de la Universitat de Màlaga per predir la qualitat del cava en
funció a les oscil·lacions atmosfèriques. Els resultats, publicats a la
revista internacional Biometeorology, demostren la relació entre el
sabor d'aquest producte i l'índex climàtic conegut com a Oscil·lació de
l'Atlàntic Nord (NAO). “La qualitat del cava es veu influenciada pels
processos de fermentació, envelliment i embotellat, però, si aquests
s'estandarditzen, és lògic suposar que les variacions en la qualitat es
deuen a les diferents aromes i quantitat de sucre del raïm”, ha explicat
José Carlos Báez, investigador del Centre Oceanogràfic de Màlaga de
l'IEO i coautor del treball. “Al seu torn, aquestes qualitats en una
mateixa àrea de producció dependran de les condicions ambientals a les
quals estigui sotmesa la planta”, ha apuntat Báez.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada