dimecres, 31 d’octubre de 2012

Finalitzen les obres d'accés al Castell del Vi de Falset i es prepara el pla d'usos per dinamitzar-lo i atraure nous públics

Les obres del camí d’accés al Castell de Falset han finalitzat aquesta setmana amb la coordinació dels Serveis Tècnics Municipals de l’Ajuntament. El recorregut que porta al Castell per la part posterior, fins ara de pedra i sorra, s’ha pavimentat amb llambordes reciclades (anteriorment eren al carrer de Dalt) amb la qual cosa l’accés de vehicles rodats per aquesta via serà possible en breu. Abans s’ha decidit pavimentar amb formigó la franja que queda des del final del camí a la plaça del Castell per tal de garantir una millor i més segura accessibilitat a l’equipament i que sigui tot el recorregut més practicable. Finalitzades aquestes obres, segons l'Ajuntament falsetenc, es resol una de les principals mancances que tenia el museu del Castell del Vi des que va obrir el 2009. Les obres al camí, així com el projecte de condicionament interior del museu per adaptar-lo a la normativa actual en matèria contra incendis, evacuació i seguretat, han representat una inversió de 600.000 euros. Més endavant s’instal·larà l’enllumenat del camí, mentre que la resta de serveis urbanístics ja són operatius, des del clavegueram a l’aigua i la instal·lació elèctrica amb la pre-instal·lació d’enllumenat. Respecte a la segona fase d’actuacions al Castell, els Serveis Tècnics Municipals estan redactant el projecte executiu que inclourà la recuperació del baluard i l’entorn exterior. Mentrestant, els patrons de la Fundació Castell del Vi (Ajuntament de Falset, Consell Comarcal del Priorat i Pimec Priorat) han acordat crear una comissió assessora per definir el pla d’usos i activitats a implementar al Museu que aconsegueixi dinamitzar i atraure nous públics. La comissió està formada per una desena de persones de diferents àmbits professionals, vinculats al món del vi, el turisme i la gastronomia.
    El ple de l’Ajuntament de Falset ha aprovat les ordenances fiscals de 2013, entre les quals se n’incorpora una de relativa a l’ús privatiu del Castell de Falset. L’ordenança fixa una rebaixa de 91.50 euros/l’hora a 50 euros/ l’hora el lloguer de l’Absis del Castell per a la realització d’actes diversos. Així mateix, s’estableix un nou ús per a l’espai que és la celebració de cerimònies (noces) amb un cost de lloguer de la sala de 125 euros al dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada