La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va subscriure el passat dia 20 a les oficines de la FCAC a Lleida un conveni de col·laboració amb la XaRTA (Xarxa de Referència en Tecnologia dels Aliments de la Generalitat de Catalunya) per treballar conjuntament “perquè la recerca, la transferència tecnològica i la innovació arribin cada cop amb més força a les cooperatives agroalimentàries catalanes”. La XaRTA és la xarxa de referència d’R+D+i que coordina els grups de recerca d’excel·lència a Catalunya pel que fa a la tecnologia dels aliments. Està formada per més de 300 investigadors de 5 universitats (UAB, UB, UdG, UdL i URV), 2 centres de recerca (IRTA i UdL-IRTA), i està gestionada per la Fundació Bosch i Gimpera. És una xarxa que “fomenta la recerca d’excel·lència i alhora la transferència del seu coneixement i de les tecnologies que desenvolupa cap el sector. I ho fa en tota la cadena de valor des de la producció primària, passant per la indústria transformadora, i intentant respondre també a les necessitats del consumidor”. Cal destacar que la XaRTA facilita al sector la identificació i coordinació d’experts en 4 àrees temàtiques: la nutrició i la salut, la seguretat alimentària, la qualitat sensorial i la sostenibilitat, a fi de que treballin en els serveis i projectes R+D+i que sónnecessaris pel sector, i és en aquest punt on aquest conveni marc de col·laboració amb la FCACpren més importància ja que és molt important establir un canal permanent de comunicació perquè les cooperatives puguin aprofitar al màxim l’enorme potencial de la XaRTA. El conveni serveix també per “marcar les directrius generals de futures col·laboracions en projectes de R+D+i d’interès tant a nivell nacional com internacional, i la difusió cap a les coooperatives de l’oferta científicotecnològica de la XaRTA”. A l’acte de signatura han assistit Vicent Sanchis Almenar, director de la XaRTA i Josep Pere Colat, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada