dimarts, 23 d’octubre de 2012

Finca Valldosera s'alia amb el restaurant Carnívor



Finca Valldosera i el restaurant Carnívor de Sant Pere de Ribes van oferir un interessant sopar maridatge dissabte passat en el marc dels Sopars i Tasts de Vins del Massís del Garraf. Després de tastar dos vins força àcids i a mig fer de la collita d’enguany, un xarel·lo molt cítric i un subirat parent amb marcades notes a litxi, l’enòlegf de Finca Valldosera, Jordi Valls, i el xef del Carnívor, Oriol Carbonell, van dirigir un sopar que va comptar amb la presència de l’alcalde ribetà, Josep Antoni Blanco. Va obrir l’àpat una crema de carbassa i moniato amb saltat de rossinyols, pols de pernil, rovell d’ou i encenalls de foie. Aquest primer plat  es va maridar amb un molt singular vi blanc amb bóta, de la varietat subirat parent. És un vi marcat per la fusta que presenta una destacada minelaittat, transportant al terrer del Garraf, i una notable salinitat. També presenta notes a fruites confitades (orellanes). El segon plat van protagonitzar-lo unes favetes confitades amb botifarra negra i cansalada ecològica regat amb el Brut Nature de Valldosera. Aquest cava de la collita 2008 (tiratge 2009) és aromàtic i mostra certa corpulència i notes a préssec i orellanes. Està elaborat amb les varietats xarel·lo, macabeu, parellada, chardonnay i subirat parent. El tercer plat, molt aconseguit, va ser un excel·lent xai a la brasa (cuit durant dues hores i mitja) regat amb el negre de Valldosera del 2008 en ampolla magnum de merlot, cabernet sauvignon i ull de llebre. La traca final va ser unes postres rodones amb pasta brikck amb catània i trufes, gelat de coco i mango que es van maridar amb el singular cava Subirat Parent de Valldosera, un molt bon escumós. L’ofici de Jordi Valls i les ganes d’agradar del Carnívor van acabar oferint una gran vetllada. 
Aquest pròxim divendres Finca Valldosera maridarà els seus vins i caves amb els plats del restaurant 29 Cards de Sant Perre de Ribes en un altre sopar. Dissabte serà el torn del celler Vega de Ribes i el restaurant La Vaquita amb una degustació-maridatge a les dues del migdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada