Setze sumillers d'Aragó i Navarra van participar ahir a la primera semifinal del concurs 'Millor Sumiller d'Espanya en Cava', feta a l'Hotel Palafox de Saragossa. Durant la jornada, s’han enfrontat a tres caves per intentar aconseguir una plaça a la final. S’ha fet un recorregut a través del cava de la gastronomia espanyola. A primera hora, els participants han assistit a una ponència professional sobre el món del cava impartida per Francisco González, cap dels serveis tècnics del Consell Regulador. A continuació, els concursants s’han sotmès a una prova escrita sobre el món del cava i a una degustació a cegues en què han hagut de desxifrar, només guiats per l’olfacte, quin tipus de cava amagava cada copa. El primer seleccionat, amb una beca de 2.000 euros, ha estat l'aragonès Fernando Mora Torrijo, amb 116 punts, propietari del portal de vins www.thegaragewine.com i col·laborador de Latidos de Vino, i el segon classificat ha estat Lucio Lanzán, amb 113 punts, propietari del restaurant Taberna El Broquel de Saragossa, amb una beca de 1.000 euros. En aquesta ocasió, el jurat ha comptat amb la participació de Juan Muñoz, director del concurs, Francisco González, cap dels Serveis Tècnics del Consell Regulador del Cava; Pepe Puyuelo, president de l'Associació Sumillers d'Aragó, i Arturo Peiró, vicepresident de l'Associació de maîtres i professionals de sala d'Aragó. Entre els participants d'aquesta edició hi havia Raúl Igual, del Restaurant Yain de Terol, que serà el representant d'Espanya al Mundial de Japó i a l'europeu de Mònaco el 2013.
'El Millor Sumiller d'Espanya en Cava' està dirigit pel sumiller Juan Muñoz Ramos, que és president de l'Acadèmia de Sumelleria i Màster Sumiller, a més de professor de l'Escola Universitària d'Hostaleria CETT-Universitat de Barcelona i de l’EAS (Escola Argentina de Sumillers). També és professor en els Màsters d'Enologia i Viticultura de la UNESCO. Aquest certamen, de caràcter bianual, es desenvoluparà a 12 ciutats i té com a objectiu la col·laboració en la formació dels professionals del servei a Espanya i la professionalització del coneixement del cava. La gran final tindrà lloc el 2014, quan s'elegirà el 'Millor Sumiller d'Espanya en Cava'.
'El Millor Sumiller d'Espanya en Cava' està dirigit pel sumiller Juan Muñoz Ramos, que és president de l'Acadèmia de Sumelleria i Màster Sumiller, a més de professor de l'Escola Universitària d'Hostaleria CETT-Universitat de Barcelona i de l’EAS (Escola Argentina de Sumillers). També és professor en els Màsters d'Enologia i Viticultura de la UNESCO. Aquest certamen, de caràcter bianual, es desenvoluparà a 12 ciutats i té com a objectiu la col·laboració en la formació dels professionals del servei a Espanya i la professionalització del coneixement del cava. La gran final tindrà lloc el 2014, quan s'elegirà el 'Millor Sumiller d'Espanya en Cava'.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada