El Consell Català
de la Producció Agrària Ecològica de Catalunya (CCPAE), autoritat de control
dels productors ecològics catalans, dependent del Departament d’Agricultura,
Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), ha presentat avui la nova Guia
d'Operadors de la producció agrària ecològica de Catalunya. Aquesta
nova Guia d'Operadors s'ha treballat durant els darrers mesos amb la
intenció d'oferir “un millor servei on-line als operadors ecològics de
Catalunya i també a les persones consumidores”. Com a novetats, la Guia
incorpora camps de cerca per operador, per número d'operador, per comarques i
municipis, per tipus d'activitat i per producte. A més, la Guia mostra el
detall de cadascun dels operadors registrats al CCPAE, amb les dades de
contacte, i ofereix l'opció de consultar i descarregar el certificat de
conformitat de qualsevol operador, per comprovar els
productes autoritzats de l'operador consultat. El nou directori
possibilita la navegació en català, castellà i anglès, i permet generar fitxers
a partir dels resultats d'una cerca i compartir les fitxes dels inscrits.
Aquesta versatilitat permetrà que qualsevol empresa, ja sigui ecològica o
convencional, catalana o d’arreu, pugui entrar en contacte amb els diferents
operadors ecològics catalans, generar activitat econòmica i millorar les seves
perspectives comercials.
El nou web de la Guia està operatiu des d’avui mateix en l’adreça següent: www.ccpae.org/guia. A l’acte de presentació hi ha participat el director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, que ha aprofitat la seva intervenció per explicar que “aquesta actuació suposa un nou pas cap a la millora de la transparència del sector ecològic, un sector en el qual, a causa del seu elevat índex de creixement, resulta essencial poder comptar amb una informació actualitzada i fiable, com la que aporta aquesta nova eina, que recull totes les modificacions que es vagin produint en temps real”. Molins ha remarcat “la importància de garantir una competència lleial i vetllar pel funcionament eficaç del mercat dels productes ecològics, sempre amb l’objectiu final d’aconseguir la confiança dels consumidors i la protecció dels seus interessos”. Segons el director d’Agricultura i Ramaderia, “aquesta nova guia on-line dels operadors ecològics catalans, que millora substancialment l’anterior, juntament amb l’entrada en funcionament de llotjapae.cat, el nou mercat virtual a l'engròs de productes i serveis per al sector agroalimentari ecològic, materialitza la voluntat d’aquest govern de recolzar el sector agroalimentari ecològic, tant per l’excel·lència dels productes que s’obtenen, com pels beneficis socials i ambientals que aporta”.
El nou web de la Guia està operatiu des d’avui mateix en l’adreça següent: www.ccpae.org/guia. A l’acte de presentació hi ha participat el director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, que ha aprofitat la seva intervenció per explicar que “aquesta actuació suposa un nou pas cap a la millora de la transparència del sector ecològic, un sector en el qual, a causa del seu elevat índex de creixement, resulta essencial poder comptar amb una informació actualitzada i fiable, com la que aporta aquesta nova eina, que recull totes les modificacions que es vagin produint en temps real”. Molins ha remarcat “la importància de garantir una competència lleial i vetllar pel funcionament eficaç del mercat dels productes ecològics, sempre amb l’objectiu final d’aconseguir la confiança dels consumidors i la protecció dels seus interessos”. Segons el director d’Agricultura i Ramaderia, “aquesta nova guia on-line dels operadors ecològics catalans, que millora substancialment l’anterior, juntament amb l’entrada en funcionament de llotjapae.cat, el nou mercat virtual a l'engròs de productes i serveis per al sector agroalimentari ecològic, materialitza la voluntat d’aquest govern de recolzar el sector agroalimentari ecològic, tant per l’excel·lència dels productes que s’obtenen, com pels beneficis socials i ambientals que aporta”.
D’altra banda, la
vicepresidenta CCPAE, Mercè Pascual, que també ha participat a la presentació,
ha manifestat, que “aquest sector, l’ecològic, està mostrant uns
creixements de producció i consum molt importants. Amb aquesta Guia donem un
altre impuls per facilitar aquest creixement". El CCPAE és l’autoritat
única de control de la producció agroalimentària ecològica de Catalunya i la
seva funció és la d’auditar l’actuació de totes les empreses involucrades en la
producció, transformació i comercialització dels productes ecològics,
certificant-ne la qualitat ecològica i el compliment de les normes europees que
configuren aquest sistema de producció i obtenció d’aliments.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada