Lucas Paya, exsumiller el Bulli i actual cap de compres del grup de restaurants que el prestigiós cuiner i empresari José Andrés té als Estats Units, presentarà una apreciada selecció de vins catalans a Washington DC. Segons ha informat la patronal Associació Vinícola Catalana (AVC), serà “una jornada plena d’activitats vinícoles organitzades per l’ AVC al renovat restaurant Jaleo de Washington DC on es mostrarà una selecció dels millors vins dels 15 cellers catalans participants, just una setmana abans de les eleccions presidencials del país”. Els vins catalans seran els protagonistes a la ciutat de Washington DC al llarg del proper dimarts 30 d’octubre gràcies a les activitats vinícoles que la patronal AVC organitza per a promocionar els vins de les seves empreses associades. Entre els diversos actes destaca la classe Magistral dirigida pel reconegut sommelier català Lucas Paya en el marc d’un acte professional enfocat exclusivament a sommeliers americans. En aquest restringit Seminari de Vins es degustaran un total de nou vins i caves presents en el mercat nord-americà, escollits especialment per l’ocasió pel propi Lucas Paya d’acord amb les preferències del consumidor nord-americà. A continuació es celebrarà un dinar privat que el sumiller Lucas Paya i el xef José Andrés han preparat especialment per a l’ocasió. Serà un maridatge de plats catalans amb vins i caves seleccionats d’alguns dels cellers participants que anirà dirigit exclusivament a periodistes i prescriptors influents nord-americans. Posteriorment al dinar, en el mateix restaurant Jaleo tindrà lloc un showroom de vins dirigit exclusivament a professionals: restauradors, sumillers, cadenes hoteleres, botigues i premsa especialitzada. L’Associació Vinícola Catalana acompanyarà un total de 15 cellers catalans al mercat nord-americà, una representació del teixit vinícola existent a les diferents denominacions d’origen de Catalunya, que donaran a conèixer 130 vins i caves posicionats en el segment premium del mercat, amb l’objectiu de “potenciar la presència dels nostres vins al mercat americà i facilitar-ne la seva difusió als canals de consum”. Serà “una excel·lent selecció” de vins de qualitat on el 90% dels quals han rebut puntuacions igual o superior a 90 punts Parker.
Actualment, segons dades de l’OeMv, EUA és el segon país importador de vins catalans en termes de valor econòmic, amb un increment del 3,7% en relació al darrer exercici i amb una facturació durant el primer semestre de 2012 de 30.4 milions d’euros. Durant la jornada s’entregaran els premis del concurs Cartavi Internacional 2012. L’Associació Vinícola Catalana premiarà dues cartes de vins de la Costa Est dels Estats Units que corresponen als criteris de selecció per a merèixer aquest “apreciat” premi, entre els quals destaquen “la important presència de vins catalans a la carta, disposar del vi català a copes, a banda d’altres requisits com són la qualitat, el fet de tenir un sumiller català en el restaurant o la formació dels cambrers vers els vins catalans”. En aquesta edició, vint-i-cinc restaurants han resultat finalistes de diferents ciutats com Boston, Miami, New York i Washington DC.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada