Els pròxims dies l’agenda
de l’activitat vitivinícola catalana està ben atapeïda. Demà mateix, dilluns, el
vigneron Michel Tardieu dirigirà la sessió ‘En Bones Mans Està el Vi: el
Paper de l’Enòleg en l'Elaboració’ a Monvínic. Michel Tardieu és un dels més
prestigiosos négociant-éleveur de França. Michel és a més consultor per
a diversos cellers de prestigi a França, i també assessora als cellers Mas
Alta, del Priorat. Aquest tast magistral s’ofereix per 80 euros.
Aquest pròxim cap de setmana, del 2
al 4 de novembre, es fa a la capital de la Terra Alta la 25ena edició de la Festa
del Vi a Gandesa. Aquest divendres es farà, a més, la 3a Nit de les Garnatxes
Blanques a Gandesa amb novetats. La Generalitat acaba d'anunciar que la DO
Terra Alta s'ha posicionat dins del top 5 de les denominacions d'origen
vinícoles catalanes més reconegudes per la seva qualitat. D'altra banda, la plaça Ricard Viñes
de Lleida viurà aquest diumenge dia 4 de novembre la 4ª edició de la Festa del
Vi de Lleida. Es podran tastar els vins de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del
Segre i gaudir de la gastronomia lleidatana. La Festa acull els cellers de la
DO Costers del Segre que pertanyen a l'associació de la Ruta del Vi de Lleida.
Així mateix, Lucas Paya, exsumiller el Bulli i actual cap
de compres del grup de restaurants que el cuiner i empresari José Andrés té als
Estats Units, presentarà una selecció de vins catalans a Washington DC. Segons
ha informat la patronal Associació Vinícola Catalana (AVC), serà “una jornada
plena d’activitats vinícoles organitzades per l’ AVC al renovat
restaurant Jaleo de Washington DC on es mostrarà una selecció dels millors vins
dels 15 cellers catalans participants, just una setmana abans de les eleccions
presidencials del país”. Els vins catalans seran els protagonistes a la ciutat
de Washington DC al llarg d’aquest dimarts 30 d’octubre. La Festa del Vin
Blanc de La Morera de Montsant i Scala Dei arriba el pròxim dissabte, 3 de
novembre, a la seva 4ª edició. La mostra, organitzada pel Servei de
Desenvolupament Turístic de l’Ajuntament, proposa activitats a les dues
poblacions amb motiu de la recuperació que han fet alguns cellers locals d’uns
anys ençà del vi dolç típic de la tardor, el vin blanc (o vim blanc).
Aprofitant aquesta festa, els aficionats al vi tenen ocasió de conèixer no només
aquesta beguda tradicional, sinó també les darreres propostes dels productors d’Scala
Dei i La Morera. El vin blanc és un “vi dolç natural elaborat amb most,
preferentment de garnatxa negra, fermentat en bótes de petita capacitat i sense
addició d’alcohol”1 que s’acostumava a començar a beure pels voltants de Tots
Sants a la zona del Priorat, i que des de La Morera i Scala Dei s’ha volgut
recordar cada any amb aquesta celebració. Finalment, la gastronomia sostenible
de tot el mÓn té una cita important a Torí, del 25 al 29 d'octubre, al Salone
del Gusto i Terra Madre d'Slow Food. Més de 125.000 persones, cuiners, gastrònoms,
productors o distribuidors podran gaudir de la malvasia de Sitges i de molts
més productes protegits per Slow Food (baluards), mitjançant la seva degustació
i venda en un estand que ha facilitat gratuïtament l'associació ecogastronòmica. Per altra banda, i dins dels actes paral·lels del Salone, la malvasia protagonitza un tast de vins escumosos catalans. El tast, dirigit pel
cuiner i sumiller Toni Bru del restaurant El Celler de l'Àspic de Falset, va
tenir lloc ahir dissabte. La malvasia triada pel sumiller ha estat l'Ancestral
dolç, un vi escumós elaborat al celler Vega de Ribes. També s'han tastat altres
escumosos, com el But Nature Privat d’Alta Alella, el Reserva Barrica Agustí
Torelló, el Rosat Brut Carles Andreu i el Brut Subirat Parent de Finca
Valldosera. Tots aquests vins s'han maridat amb productes catalans com el
ventre d'ossos de Gallecs (Vallès Oriental), les olives marinades en cava
d'Oleum Flumen, el formatge de llet crua de Mas Marcé d'ovella ripollesa, la
xocolata negra amb stevia i la tomata seca amb anxoves de l'Escala.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada