diumenge, 28 d’octubre del 2012

Atapeïda setmana d'actes vitivinícoles d'alçada



Els pròxims dies l’agenda de l’activitat vitivinícola catalana està ben atapeïda. Demà mateix, dilluns, el vigneron Michel Tardieu dirigirà la sessió ‘En Bones Mans Està el Vi: el Paper de l’Enòleg en l'Elaboració’ a Monvínic. Michel Tardieu és un dels més prestigiosos négociant-éleveur de França. Michel és a més consultor per a diversos cellers de prestigi a França, i també assessora als cellers Mas Alta, del Priorat. Aquest tast magistral s’ofereix per 80 euros.
            Aquest pròxim cap de setmana, del 2 al 4 de novembre, es fa a la capital de la Terra Alta la 25ena edició de la Festa del Vi a Gandesa. Aquest divendres es farà, a més, la 3a Nit de les Garnatxes Blanques a Gandesa amb novetats. La Generalitat acaba d'anunciar que la DO Terra Alta s'ha posicionat dins del top 5 de les denominacions d'origen vinícoles catalanes més reconegudes per la seva qualitat. D'altra banda, la plaça Ricard Viñes de Lleida viurà aquest diumenge dia 4 de novembre la 4ª edició de la Festa del Vi de Lleida. Es podran tastar els vins de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre i gaudir de la gastronomia lleidatana. La Festa acull els cellers de la DO Costers del Segre que pertanyen a l'associació de la Ruta del Vi de Lleida.
             Així mateix,  Lucas Paya, exsumiller el Bulli i actual cap de compres del grup de restaurants que el cuiner i empresari José Andrés té als Estats Units, presentarà una selecció de vins catalans a Washington DC. Segons ha informat la patronal Associació Vinícola Catalana (AVC), serà “una jornada plena d’activitats vinícoles organitzades per l’ AVC  al renovat restaurant Jaleo de Washington DC on es mostrarà una selecció dels millors vins dels 15 cellers catalans participants, just una setmana abans de les eleccions presidencials del país”. Els vins catalans seran els protagonistes a la ciutat de Washington DC al llarg d’aquest dimarts 30 d’octubre. La Festa del Vin Blanc de La Morera de Montsant i Scala Dei arriba el pròxim dissabte, 3 de novembre, a la seva 4ª edició. La mostra, organitzada pel Servei de Desenvolupament Turístic de l’Ajuntament, proposa activitats a les dues poblacions amb motiu de la recuperació que han fet alguns cellers locals d’uns anys ençà del vi dolç típic de la tardor, el vin blanc (o vim blanc). Aprofitant aquesta festa, els aficionats al vi tenen ocasió de conèixer no només aquesta beguda tradicional, sinó també les darreres propostes dels productors d’Scala Dei i La Morera. El vin blanc és un “vi dolç natural elaborat amb most, preferentment de garnatxa negra, fermentat en bótes de petita capacitat i sense addició d’alcohol”1 que s’acostumava a començar a beure pels voltants de Tots Sants a la zona del Priorat, i que des de La Morera i Scala Dei s’ha volgut recordar cada any amb aquesta celebració. Finalment, la gastronomia sostenible de tot el mÓn té una cita important a Torí, del 25 al 29 d'octubre, al Salone del Gusto i Terra Madre d'Slow Food. Més de 125.000 persones, cuiners, gastrònoms, productors o distribuidors podran gaudir de la malvasia de Sitges i de molts més productes protegits per Slow Food (baluards), mitjançant la seva degustació i venda en un estand que ha facilitat gratuïtament l'associació ecogastronòmica. Per altra banda, i dins dels actes paral·lels del Salone, la malvasia protagonitza un tast de vins escumosos catalans. El tast, dirigit pel cuiner i sumiller Toni Bru del restaurant El Celler de l'Àspic de Falset, va tenir lloc ahir dissabte. La malvasia triada pel sumiller ha estat l'Ancestral dolç, un vi escumós elaborat al celler Vega de Ribes. També s'han tastat altres escumosos, com el But Nature Privat d’Alta Alella, el Reserva Barrica Agustí Torelló, el Rosat Brut Carles Andreu i el Brut Subirat Parent de Finca Valldosera. Tots aquests vins s'han maridat amb productes catalans com el ventre d'ossos de Gallecs (Vallès Oriental), les olives marinades en cava d'Oleum Flumen, el formatge de llet crua de Mas Marcé d'ovella ripollesa, la xocolata negra amb stevia i la tomata seca amb anxoves de l'Escala.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada