diumenge, 14 d’octubre de 2012

Petit verdot, viognier, xarel·lo vermell i sumoll blanc, noves varietats al Penedès



Fa uns dies informava en aquest bloc de la propera inclusió de la varietat petit verdot al registre de varietats autoritzades de la DO Penedès. Si no hi ha cap sorpresa de darrera hora, l’aprovació de la petit verdot es farà en el ple previst per a finals d’aquest mes d’octubre. També es sotmetrà a aprovació la varietat viognier (amb la qual treballen des de fa força anys cellers com Albet i Noya o Can Ràfols dels Caus). A més, s’obrirà la porta al xarel·lo vermell i al sumoll blanc, en considerar-se que són clons de les varietats ja autoritzades. La celeritat amb la qual s’ha  portat a terme el procés per autoritzar aquestes varietats ha vingut condicionat pel fet que s’han fet servir els informes tècnics que ja s’havien fet per part de la DO Catalunya, segons ha confirmat el director del Consell Regulador de la DO Penedès, Francesc Olivella. La imatge que acompanya aquest post és de Torres, i correspon a la varietat viognier.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada