Albet i Noya acaba de treure fa uns dies al mercat dos nous vins emparats per la DO Penedès, elaborats i embotellats sense addició de sulfits i que s'anomenen NOSODOS+. Els qualifiquen com “els més naturals d’Albet i Noya”. Per una banda, el NOSODOS+ Xarel·lo 2012, un vi amb tap de rosca del Penedès jove, fresc i expressiu, elaborat a partir de la varietat xarel·lo. Ja he tingut oportunitat de tastar-lo i és, efectivament, un briós vi jove amb destacat caràcter aromàtic per tractar-se d'un xarel·lo i força viu i cítric, amb notes a poma. Prové d’una vinya petita plantada fa més de 12 anys en una de les zones “més interessants” dels Costres d'Ordal, segons Albet i Noya. Les tres terrasses que dibuixen la finca estan situades a 400m sobre el nivell del mar i amb un terreny extremadament calcari fan que la varietat xarel·lo “expressi el seu màxim potencial, aportant frescor i una gran concentració d’aromes de fruita blanca i cítrica”. La seva parella, és el primer d'una serie de sis escumosos que treurà progressivament Albet i Noya a l'empar de la DO Penedès, aquest primer com a Brut Natural i de la collita 2011, i que porta el mateix nom que el vi, NOSODOS+, està elaborat a partir d’un vi base 100% xarel·lo i que, seguint el mètode tradicional, després de la segona fermentació en ampolla, envellirà amb les seves mares al llarg d’un any. En aquest cas, el xarel·lo neix a la finca Can Milà de la Roca, també situada a la zona de Costers d’Ordal. Aquesta vinya, una de les més boniques de la propietat per la seva disposició en terrasses, “és idònia per l’obtenció d’un raïm d’alta qualitat i de gran concentració aromàtica gràcies al seu baix rendiment, al seu terrer calcari i pobre en matèria orgànica i a l’aplicació de tècniques biodinàmiques de conreu”. Aquest escumós del Penedès és “elegant i seductor”. Des del celler de Sant Pau d'Ordal s'afegeix: “de bombolla delicada i persistent, fa gaudir d’una àmplia gamma de fruita blanca madura i d’un equilibri perfecte entre una acidesa fresca i una sedositat en boca de gran complexitat”. És el primer escumós no DO Cava del celler copropietat del president de la DO Penedès, Josep Maria Albet i Noya.
Albet i Noya ha manifestat a través d'un comunicat que “per aconseguir aquests dos grans vins elaborats sense addició de sulfits, no només cal haver treballat la vinya ecològicament i haver collit a mà i seleccionat el raïm abans d’iniciar el procés de vinificació. Ha estat imprescindible un treball molt acurat al llarg de tot el procés d’elaboració, mantenint alts nivells d’higiene i asèpsia per tal d’evitar qualsevol possible contacte amb l’aire i evitar així una ràpida oxidació”. També s'afegeix que “el fet de ser naturals com són i per tal de gaudir de la seva màxima expressió, es recomana consumir el vi abans de sis mesos després del seu embotellat, mentre que l’escumós, oferirà el seu màxim esplendor en decurs dels sis mesos següents al seu degollament”.
Albet i Noya ha manifestat a través d'un comunicat que “per aconseguir aquests dos grans vins elaborats sense addició de sulfits, no només cal haver treballat la vinya ecològicament i haver collit a mà i seleccionat el raïm abans d’iniciar el procés de vinificació. Ha estat imprescindible un treball molt acurat al llarg de tot el procés d’elaboració, mantenint alts nivells d’higiene i asèpsia per tal d’evitar qualsevol possible contacte amb l’aire i evitar així una ràpida oxidació”. També s'afegeix que “el fet de ser naturals com són i per tal de gaudir de la seva màxima expressió, es recomana consumir el vi abans de sis mesos després del seu embotellat, mentre que l’escumós, oferirà el seu màxim esplendor en decurs dels sis mesos següents al seu degollament”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada