diumenge, 21 d’octubre del 2012

Un nou estudi revela que el consum moderat de cava redueix la incidència d'infart i d'accidents vasculars cerebrals


El consum moderat de cava ajuda a prevenir malalties cardiovasculars, donat el seu efecte antiinflamatori, tal com demostra l'últim estudi dut a terme sobre cava i salut que va presentar la doctora Rosa Lamuela Raventós, membre del Comitè Científic de Fivin i professora titular del Departament de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, durant la celebració del recent Congrés Internacional del Cava, celebrat a la seu de la Confrraria del Cava. Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mortalitat a tot el món, va afirmar la doctora Lamuela. Cada any moren més persones per malaltia cardiovascular que per qualsevol altra causa. L’aterosclerosi és la causa principal de les malalties cardiovasculars. Actualment, l’arterosclerosi es considera una malaltia inflamatòria de la paret arterial que s'inicia amb l'adhesió de leucòcits de la sang a les cèl·lules de l'endoteli arterial a través de la interacció de diverses molècules d'adhesió. Estudis epidemiològics han revelat una associació positiva entre el consum moderat d'alcohol “per se” i una reducció de la concentració sanguínia de biomarcadors inflamatoris relacionats amb l’arterosclerosi. Els resultats d'aquest treball demostren que el consum moderat de cava produeix un efecte anti-inflamatori, efecte que ha d'atribuirse al seu contingut polifenòlic. Els resultats d'aquest estudi, segons ha informat Fivin, “ajuden a comprendre els mecanismes mitjançant els quals el consum moderat cava redueix la incidència d'infart de miocardi i d'accidents vasculars cerebrals en la població”. Segons la doctora Rosa María Lamuela, principal responsable de l'estudi, en el cava existeixen moltes altres substàncies, encara sense identificar, que potencien el poder antioxidant d'aquest aliment. Entre les que han estat identificades destaca el resveratrol, un potent anticancerígen present també en el vi negre, que serà objecte d'una altra investigació per part de l'equip de la doctora Lamuela.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada