dissabte, 27 d’octubre del 2012

17,5 milions de kilos de raïm en una "escassa" verema d'"excel·lent qualitat", a les Rías Baixas


El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Rías Baixas va donar per conclosa oficialment la verema 2012 a principis d'aquesta setmana, després de perllongar-se durant una mica més d'un mes. Es tracta d'una collita “escassa” quant a quantitat, encara que excel·lent quant a qualitat amb 17.567.877 kg de raïm recollits en les 4.048 hectàrees inscrites, segons les dades de l'Òrgan de Control i Certificació del Consell. Fruit de les desfavorables condicions meteorològiques succeïdes durant la passada primavera, moment de la floració, en la qual es van produir pluges copioses i temperatures baixes que van afectar a la formació dels raïms, provocant l’esbrimat.
            En canvi, les bones condicions meteorològiques prèvies a la verema han propiciat una perfecta maduració del fruit i, per tant, un excel·lent estat higiènic sanitari del raïm a la seva entrada als 167 cellers participants en la campanya d'aquest any. Així mateix, la bonança climatològica viscuda durant la verema ha permès que aquesta transcorregués de manera selectiva i ordenada, tenint en compte que les labors de recollida en aquesta denominació es realitzen a mà. La menor producció no impedirà a aquest Consell Regulador mantenir la seva intensa activitat als diferents mercats nacionals (a través de la seva organització de minifires i campanyes de promoció) i internacionals (continuant amb els seus plans d'exportació, tant a Europa com a Amèrica i Àsia). “Des d'aquest Consell Regulador entenem que l'actual conjuntura econòmica nacional aconsella seguir invertint en la internacionalització dels vins de Ries Baixas. A més, la qualitat d'aquesta collita ens permetrà seguir posicionant els nostres vins entre els de més prestigi del món”, afirma el president del Consell, Juan Gil.
            Com és habitual, la campanya en aquesta denominació d'origen va estar protagonitzada per les varietats autòctones, sent l’albarinyo la majoritària amb 16.873.304 quilos de raïm, la qual cosa representa el 96 % de la producció total. Li segueixen la treixadura i la caíño blanco, en varietats blanques. Quant a les varietats negres, la present verema ha suposat la recollida d'un total de 189.592 quilos de raïm, que representen un 1,08% de la producció total, sent la varietat sousón la de major producció. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada