dissabte, 27 d’octubre del 2012

Emotiu homenatge a Pere Albà en el marc del 50è aniversari del Celler de Viticultors de Vilanova




En un emotiu i entranyable acte, Pere Albà, president del Celler de Viticultors de Vilanova des de fa 24 anys i vicepresident del Consell Regulador del Cava, va rebre ahir al vespre un unànime reconeixement de l’Ajuntament vilanoví als seus 84 anys. La tasca del Celler i la trajectòria de Pere Albà han estat elogiats per tots els portaveus municipals. L'historiador i vicepresident del Celler, Francesc Xavier Puig Rovira, ha fet un repàs a la trajectòria del Celler, i Pere Albà ha dit que han posat el seu "granet de sorra" per fer que "les coses no hagin tirat enrere". Fa mig segle, la primera verema que va entrar al nou Celler de Viticultors de Vilanova (l’edifici no tenia aleshores ni tan sols teulada) ho va fer amb carros i portadores. Aquest divendres el celler vilanoví, que ha subsistit amb èxit gràcies a obrir-se a tota la comarca i a les seves aliances estratègiques amb Cevipe i Ceolpe, ha festejat mig segle de trajectòria amb un doble acte, un homenatge municipal a Pere Albà i un sopar de gala al restaurant Marejol, que ha reunit unes 150 persones.
            Aquest sopar ha estat presidit per l’alcaldessa vilanovina, Neus Lloveras, i ha comptat també amb la presència del president del Consell Comarcal del Garraf, Juan Luis Ruiz, i de la regidora de Cultura vilanovina, Marijó Riba. A darrera hora el conseller Josep Maria Pelegrí va excusar la seva assistència, així comel director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat, Domènech Vila. No hi han faltat, però, el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, Jordi Bort, el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Josep Pere Colat, o el president de Cevipe, Xavier Farré. També hi ha assistit la secretària general del Consell Regulador del Cava, Maria Eugènia Puig; el president de la patronal ADEG, Xavier Cardona, i fins i tot el director gerent de Castell d’Or, Josep Ventosa.
            L'alcaldessa ha dit que el Celler de Viticultors "és un gran actiu de la ciutat" i s'ha compromès a mantenir l'Ajuntament sempre al seu costat. Jordi Bort ha destacat que Pere Albà, a qui ha volgut mostrar els seus “màxims respectes”, ha estat un dels principals defensors del model cooperatiu des del Consell Regulador del Cava. Bort també ha dit que el cooperatiu és “un model d’èxit”, i que Pere Albà ha estat una persona “visionària”. Ferran Civil, que ha recordat l’esperit de superació arran la devastadora plaga de la fil·loxera, ha destacat la vocació de treball “col·lectiu” del celler vilanoví, i ha desitjat que “per molts anys pugui seguir amb la mateixa il·lusió de quan va néixer ara fa 50 anys”.

La fotografia de Pere Albà que acompanya aquest post és obra de Fèlix Pascual


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada