diumenge, 21 d’octubre de 2012

Foie amb vins i caves singulars, a Les Gunyoles


Les Gunyoles (Avinyonet del Penedès) ha viscut aquest cap de setmana una nova Festa del Most que ha tingut com a principal novetat un tast de foie (declinat de diverses maneres pel xef Raimon Olivella del Restaurant Ú) maridat amb vins i escumosos ben singulars la tarda de dissabte passat al local de la Societat La Torre. L’acte, coorganitzat amb la col·laboració de Mercè Cuscó i el seu company Ramon Jané de Mas Candí, va penjar el cartell de complet. Entre plat i plat del restaurant Ú seguint els cànons clàssics en el maridatge del foie, i després que Raimon Olivella advertís els assistents que “el foie no és un fetge malalt”, es va servir el cava dolç d’Albet i Noya (no em va agradar gens ni mica), l’escumós dolç Frisant de Gel de Gramona, l’interessant Petit Caligo de DG Viticultors (un vi botrytitzat obtingut a partir de les varietats chardonnay i sauvignon blanc), una prova de vi dolç negre de bóta de Mas Candí (nas per afinar i boca amb nítides notes a panses) i una raríssima parellada (montònega) de la collita del 2008 (DO Catalunya): Cal Casany. Aquest darrer vi, del qual només s'han elaborat 1.000 ampolles i que presenta notes a poma verda i arranciades que em van desconcertar absolutament, s’elabora a Torrelles de Foix a partir de raïms situats a 650 metres sobre el nivell del mar, els d’una vinya de Querol (Alt Camp). Cal Casany 2008 no és un vi que faci concessions comercials. Aquest cap de setmana també s’ha fet la setena edició del Tastacavi gunyolenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada