Les Gunyoles
(Avinyonet del Penedès) ha viscut aquest cap de setmana una nova Festa del Most
que ha tingut com a principal novetat un tast de foie (declinat de diverses
maneres pel xef Raimon Olivella del Restaurant Ú) maridat amb vins i escumosos ben
singulars la tarda de dissabte passat al local de la Societat La Torre. L’acte,
coorganitzat amb la col·laboració de Mercè Cuscó i el seu company Ramon Jané de
Mas Candí, va penjar el cartell de complet. Entre plat i plat del restaurant Ú
seguint els cànons clàssics en el maridatge del foie, i després que Raimon
Olivella advertís els assistents que “el foie no és un fetge malalt”, es va
servir el cava dolç d’Albet i Noya (no em va agradar gens ni mica), l’escumós dolç
Frisant de Gel de Gramona, l’interessant Petit Caligo de DG Viticultors (un vi botrytitzat
obtingut a partir de les varietats chardonnay i sauvignon blanc), una prova de vi
dolç negre de bóta de Mas Candí (nas per afinar i boca amb nítides notes a panses)
i una raríssima parellada (montònega) de la collita del 2008 (DO Catalunya): Cal Casany. Aquest
darrer vi, del qual només s'han elaborat 1.000 ampolles i que presenta notes a poma verda i arranciades que em van desconcertar absolutament,
s’elabora a Torrelles de Foix a partir de raïms situats a 650 metres sobre el nivell
del mar, els d’una vinya de Querol (Alt Camp). Cal Casany 2008 no és un vi que faci concessions comercials. Aquest cap de setmana també s’ha
fet la setena edició del Tastacavi gunyolenc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada