dissabte, 20 d’octubre del 2012

La família investigarà la mort del cavista Xavier Ventura, mort arran la ingesta de bolets verinosos

El món del cava va donar ahir a la tarda el darrer adéu al cavista Xavier Ventura a l'església parroquial de Sant Sadurní d'Anoia. Va morir dimecres passat als 47 anys després d'haver ingerit un bolet verinós, com avui publico a La Vanguardia. La familia creu que va ingerir Amanita phalloides, bolet conegut a Catalunya com a farinera borda. És un bolet pudent  que a vegades pot adoptar forma de fal·lus. És altament tòxic, i la responsable de la majoria de morts per la intoxicació en la ingesta de bolets. La família, com ha confirmat el seu germà Jaume, no té clar com i quan va ingerir aquest bolet i ha anunciat que encarregarà una investigació. De fet, ja se li ha fet una autòpsia per manament judicial. Xavier Ventura Vendrell era cavista (accionista minoritari de les històriques caves Torreblanca de Sant Sadurní d'Anoia, de les quals és propietari el seu germà Jaume, i propietari de les petites caves Xavier Ventura, de Can Bas de Subirats). Xavier i Jaume Ventura compartien la marca de cava Llàgrima d'Or. Xavier i Jaume Ventura també són germans de Pere Ventura, el propietari de les caves de Sant Sadurní del mateix nom. Xavier Ventura va resistir entre 8 i 10 dies després d'haver ingerit els bolets tòxics. Inicialment, després d'haver anat al CAP, va ser tractat per gastroenteritis, donat que patia vòmits i diarrees. Finalment es va acabar desmaiant i va ser traslladat a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, a Vilafranca del Penedès, des d'on va ser derivat a l'Hospital de Bellvitge, on li van arribar a fer un transplantament de fetge. Des d'aquí vull sumar-me a les mostres de condol.

8 comentaris:

  1. Tenia el gust de coneixer en Xavier,una perdua lamentable,estaba ple de vida.

    ResponElimina
  2. Tenia el gust de conèixer el Xavi , venia 3 cops a l’any a la Pobla de Lillet , era una gran Persona
    Descansa amb Pau Xavi
    Xesc

    ResponElimina
  3. Jo també tenia el gust de coneixer el Xavi, des de petit on venia a portar el cava al restaurant familiar i es una mort molt sobtada per la familia. Sempre es recordara com a un gran home, alegre i trempat amb un somriure sempre present. Descansa en pau Xavi! Des de Gironella, la familia Aymerich - Marginet ( La LLAR)

    ResponElimina
  4. Nosaltres també teniem el plaer de coneixer el Xavi. Descansa en pau Xavi.
    Xampanyeria La Fusta Calella.

    ResponElimina
  5. Xavi , les persones com tu no moren mai, sempre estaras viu i rient

    ResponElimina
  6. Benito Alifa
    No coneixia a en Xavier, però lamento també la seva mort, com a boletaire que soc.
    Descansi en pau i vigileu que no torni a passar.

    ResponElimina
  7. Soc d berga i feia molts anys q erem amics i em servia cava.encara no puc creure q s en agi anat.que descansi en pau.sempre el tindre en el record.

    ResponElimina
  8. Hotel Cal Nen, Berga.
    Com et trovaré a faltar Xavi.



    ResponElimina