dimarts, 23 d’octubre de 2012

La Malvasia de Sitges i els escumosos catalans, protagonistes a Torí


La gastronomia sostenible de tot el mòn té una cita important a Torí, del 25 al 29 d'octubre, ja que tindrà lloc El Salone del Gusto i Terra Madre, dues de les activitats més importants que organitza Slow Food al món. Més de 125.000 persones, cuiners, gastrònoms, productors o distribuidors podran gaudir de la Malvasia de Sitges i de molts més productes protegits per Slow Food (baluards), mitjançant la seva degustació i venda en un stand que ha facilitat gratuitament l'associació eco gastronòmica. Per altra banda i dins dels actes paral.lels del Salone, la Malvasia protagonitza un tast de vins escumosos catalans “Catalonia With a pop”. El tast, dirigit pel cuiner i sumillr Toni Bru del restaurant El Celler de l'Àspic de Falset, té lloc el dia 27. La malvasia triada pel sumiller serà l'Ancestral dolç, un vi escumós elaborat al celler Vega de Ribes, de la família ribetana Bartra. Al costat hi seran presents altres escumosos com el But Nature Privat d’Alta Alella, el Reserva Barrica Agustí Torelló, el Rosat Brut Carles Andreu i el Brut Subirat Parent de Finca Valldosera. Tots aquests vins es maridaran amb productes catalans com el ventre d'ossos de Gallecs (Vallès Oriental), les olives marinades en cava d'Oleum Flumen, el formatge de llet crúa de Mas Marcé d'ovella ripollesa, la xocolata negra amb stevia i la tomata seca amb anxoves de l'Escala.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada