divendres, 19 d’octubre de 2012

Obre un Mercat de Mercats amb 23 cellers de vins i caves


La tercera edició de Mercat de Mercats ha obert amb més activitats, ampliant espai i amb més oferta de productes de proximitat i qualitat. L’acte d’obertura, que s’ha celebrat al Celler dels Sumillers, ha anat a càrrec del cuiner Fermí Puig. Ha estat presidit per Xavier Trias, alcalde de Barcelona, i ha comptat amb la presència de Josep M. Pelegrí, conseller del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, la tinent d’alcalde d’Economia, Sònia Recasens, i el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi. En la seva intervenció, el cuiner Fermí Puig ha fet referència als mercats com “un punt de trobada de productors, cuiners, proveïdors i de tota la gent del sector”, i que el valor afegit dels productes que es troben al mercat “són la qualitat i l’excel·lència“. En l’edició d’aquest any, els tres principals espais d’activitats de cuina i tast en directe, l’Aula Gastronòmica, el Celler dels Sumillers i el Bus Alícia apleguen més de 50 sessions protagonitzades per professionals, grans figures de la nostra cuina, i per primer cop productors i paradistes de mercats. També les activitats 2.0 reforcen la seva acció a Mercat de Mercats, tot obrint-la als assistents a través de Twitter, Instagram i els blocaires, amb la convocatòria de dos concursos i un sorteig per a les diferents xarxes.
La fira, amb més de 130 agents, aplega parades de productes dels Mercats de Barcelona, productors de proximitat, cellers de vins i caves de Catalunya, i bars i restaurants de la ciutat on poder fer degustacions amb productes de mercat. Dotze establiments, alguns dels mercats i d’altres de la ciutat, ofereixen degustacions, tapes, “platillos” i racions, elaborades amb matèries primeres del mercat i productes de proximitat, alhora que 23 cellers de vins i caves del país, proporcionen el complement perfecte perquè els visitants puguin fer el seu maridatge amb la resta de productes. El Bus Alícia fa visites guiades i tallers participatius, pensats i dissenyats per experts i investigadors de la Fundació Alícia de cara a fomentar els bons hàbits alimentaris, potenciant el consum d’aliments frescos amb receptes senzilles perquè els assistents coneguin trucs per menjar de manera saludable. La fira estarà oberta fins diumenge a l’emplaçament habitual, entre el pla de la Catedral i l’Avinguda Francesc Macià, i està organitzada per l’Institut Municipal de Mercats (IMMB) de l’Ajuntament de Barcelona, gestionada per concessió per l’empresa Grup GSR, i compta amb el patrocini institucional del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de Prodeca, del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) – adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació– i amb la de la Diputació de Barcelona, Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació. La fira està patrocinada per les empreses Moritz, Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i CRDO Ribeiro, a més de nombroses institucions i entitats que també hi col·laboren amb activitats, aportacions de productes o el seu treball. 
Twitter: @mercatsbcn i amb el hashtag #mercatdemercats
Instagram: #mercatsbcn i #mercatdemercats
#instamdm per als participants en el concurs d’instagramers

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada