La
tercera edició de Mercat de Mercats ha obert amb més activitats, ampliant espai
i amb més oferta de productes de proximitat i qualitat. L’acte d’obertura, que
s’ha celebrat al Celler dels Sumillers, ha anat a càrrec del cuiner Fermí Puig.
Ha estat presidit per Xavier Trias, alcalde de Barcelona, i ha comptat amb la
presència de Josep M. Pelegrí, conseller del Departament d’Agricultura,
Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, la
tinent d’alcalde d’Economia, Sònia Recasens, i el regidor de Comerç, Consum i
Mercats, Raimond Blasi. En la seva intervenció, el cuiner Fermí Puig ha fet
referència als mercats com “un punt de trobada de productors, cuiners,
proveïdors i de tota la gent del sector”, i que el valor afegit dels productes
que es troben al mercat “són la qualitat i l’excel·lència“. En l’edició
d’aquest any, els tres principals espais d’activitats de cuina i tast en
directe, l’Aula Gastronòmica, el Celler dels Sumillers i el Bus Alícia apleguen
més de 50 sessions protagonitzades per professionals, grans figures de la
nostra cuina, i per primer cop productors i paradistes de mercats. També les
activitats 2.0 reforcen la seva acció a Mercat de Mercats, tot obrint-la als
assistents a través de Twitter, Instagram i els blocaires, amb la convocatòria
de dos concursos i un sorteig per a les diferents xarxes.
La
fira, amb més de 130 agents, aplega parades de productes dels Mercats de
Barcelona, productors de proximitat, cellers de vins i caves de Catalunya, i
bars i restaurants de la ciutat on poder fer degustacions amb productes de
mercat. Dotze establiments, alguns dels mercats i d’altres de la ciutat,
ofereixen degustacions, tapes, “platillos” i racions, elaborades amb matèries
primeres del mercat i productes de proximitat, alhora que 23 cellers de vins i
caves del país, proporcionen el complement perfecte perquè els visitants puguin
fer el seu maridatge amb la resta de productes. El Bus Alícia fa visites
guiades i tallers participatius, pensats i dissenyats per experts i
investigadors de la Fundació Alícia de cara a fomentar els bons hàbits
alimentaris, potenciant el consum d’aliments frescos amb receptes senzilles
perquè els assistents coneguin trucs per menjar de manera saludable. La fira
estarà oberta fins diumenge a l’emplaçament habitual, entre el pla de la
Catedral i l’Avinguda Francesc Macià, i està organitzada per l’Institut
Municipal de Mercats (IMMB) de l’Ajuntament de Barcelona, gestionada per
concessió per l’empresa Grup GSR, i compta amb el patrocini institucional del
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a
través de Prodeca, del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM)
– adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació– i amb la de la Diputació de
Barcelona, Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació. La fira està
patrocinada per les empreses Moritz, Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i
CRDO Ribeiro, a més de nombroses institucions i entitats que també hi
col·laboren amb activitats, aportacions de productes o el seu treball.
Blog:
http://mercatdemercats.wordpress.com
Facebook:
http://www.facebook.com/MercatsBarcelona
Twitter:
@mercatsbcn i amb el hashtag #mercatdemercats
Instagram:
#mercatsbcn i #mercatdemercats
#instamdm
per als participants en el concurs d’instagramers
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada