divendres, 19 d’octubre de 2012

Es presenta el concurs 'Millor Sumiller d'Espanya en Cava'

El Consell Regulador del Cava va presentar ahir a Madrid el concurs 'Millor Sumiller d'Espanya en Cava', que té com a objectiu “la col·laboració en la formació dels professionals del servei a Espanya i la professionalització del coneixement del cava”. Podran participar-hi tots els professionals del servei i venda del vi i escoles d'hostaleria i restauració que estiguin treballant en el territori nacional. Durant el concurs, que serà bianual i es desenvoluparà a dotze ciutats, es farà un recorregut a través del cava de la gastronomia espanyola: del mar a la muntanya, de la caça a la pesca, de la sofisticació al guisat casolà, del pintxo i la tapa al menú degustació, de la tradició a la fusió i de la salaó a la confiteria. El desenvolupament del concurs es durà a terme durant una jornada en la qual a primera hora els participants assistiran a una ponència professional sobre el món del cava, impartida per un tècnic del Consell Regulador. A continuació, hi haurà una degustació a cegues que marcarà molt concretament els paràmetres del cava. Els concursants s'han de sotmetre a dues proves: una escrita sobre el món del cava i una degustació a cegues de diversos tipus d'aquest vi escumós. Un cop finalitzades les proves, es lliurarà una beca d'estudis en metàl·lic de 2.000 euros per al guanyador i de 1.000 euros per al segon classificat de cadascuna de les semifinals autonòmiques. 'El Millor Sumiller d'Espanya en Cava' està dirigit pel sumiller Joan Muñoz Ramos, que, entre d’altres títols, té el de president de l'Acadèmia de Sumelleria i Màster Sumiller, a més de ser professor de l'Escola Universitària d'Hostaleria CETT-Universitat de Barcelona i de l’EAS (Escola Argentina de Sommeliers). També és professor en els Màsters d'Enologia i Viticultura de la UNESCO. El jurat estarà format per tècnics del Consell Regulador del Cava, presidents de les Associacions de la UAES (Unió d'Associacions Espanyoles de Sumillers) i de l'Associació Nacional de Maîtres, així com d'altres professionals. La gran final tindrà lloc el 2014, on s'elegirà el 'Millor Sumiller d'Espanya en Cava'.

Els interessats a participar podran fer-ho a través d’una petició directa al Consell Regulador del Cava (www.crcava.es o www.facebook.com/crcava) i a l’Acadèmia de Sumilleria & Màsters Sumiller d’Espanya (academia@jmrformacion.com). A més, també ho poden fer a través de les institucions següents: Unió d'Associacions Espanyoles de Sumillers (www.sumilleres.org); Associacions de Sommeliers autonòmiques, provincials i locals, Federació Nacional de Maîtres i Professionals de Sala (www.maitresdearagon.com); Federació Nacional de Professionals de Sala (www.federacionsala.es) i la pàgina d’informació sobre enologia www.cartavariada.com.

CALENDARI DE FASES CLASSIFICATÒRIES:

2012

> Aragó + Navarra. Saragossa acollirà la prova el dia 29 d'octubre de 2012 a l'Hotel Palafox.

> Castella i Lleó. Segòvia acollirà la prova el dia 19 de novembre de 2012 a l'Hotel Cándido.

2013

> Galícia (Pontevedra)

> Canàries (Las Palmas)

> Comunitat Valenciana (Alacant)

> Catalunya+Balears (Barcelona)

> Madrid

> Andalusia Occidental+Extremadura (Sevilla)

> Andalusia Oriental+Ceuta i Melilla (Màlaga)

> Astúries+Cantàbria (Oviedo)

> Castella-la Manxa+Múrcia

> Euskadi+Rioja (Bilbao o Sant Sebastià)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada