diumenge, 3 de febrer del 2013

Mireia Torres: "Hem de transmetre que al Penedès hi ha vins i caves molt ben elaborats"




En noves declaracions a aquest bloc, Mireia Torres ha manifestat que la candidatura que l'ha portat a presidir Qalidès defensa "els vins del Penedès", i que vol “potenciar el territori”. En aquest sentit apunta que, a dia d'avui, al Penedès hi ha cellers que fan vins i caves molt ben elaborats, i això he hem de transmetre".Mireia Torres també considera que "encara no estem tots representants a Qalidès", però confia que "mica en mica altres cellers que ho fan molt bé es vagin engrescant a adherir-se a la defensa del territori". Entre les accions que ja té planificades per aquest 2013, Mireia Torres afirma que hiurà activitats "per donar a conèixer la qualitat dels productes" adreçades tant a consumidors finals com a professionals de l'hostaleria i la restauració. En la gestió de tot plegat treballa amb la col·laboració de l'agència Dinàmic Comunicació. Entre les iniciatives amb què es treballa destaca la possibilitat que Qalidès participi a la segona edició de la fira Temps de Vi, que es farà a Vilanova i la Geltrú el primer cap de setmana de juny.
            Com es recordarà, Mireia Torres es va imposar divendres passat per un sol vot a Xavier Gramona per presidir Qalidès, en substitució de Joan Huguet. La votació va ser molt ajustada: sis vots a favor de la representant de Torres i Jean Leon i cinc per al representant de Gramona. Aquesta associació del Penedès creada el 2004 i agrupa diferents cellers "interessats en mostrar un Penedès preocupat per conservar un conreu de la vinya respectuós amb l'entorn i el paisatge i en posicionar els seus vins de finca entre els millors del món". En concret, els cellers fundacionals que formen part de Qalidès són Huguet de Can Feixes, Jean Leon, Gramona, Albet i Noya, Mas Comtal, Miguel Torres, Can Ràfols dels Caus, Jané Ventura i Avgvstvs Forvm. Posteriorment, l'associació es va veure ampliada amb Castellroig, Finca Viladellops i Pardas després que cellers com Alemany i Corrio rebutgessin entrar-hi.
          Qalidès es va crear amb l’objectiu de “transmetre que hi ha un altre Penedès, un Penedès preocupat per conservar el conreu de la vinya, que és respectuós amb l’entorn i amb la seva identitat paisatgística, i que cerca transmetre en els seus vins de finca la tipicitat dels terrers de cada una de les diferents propietats i situar-los entre els millors del món”.

1 comentari: