dissabte, 9 de febrer del 2013

20 cellers espanyols, a Prodexpo


ICEX Espanya Exportació i Inversions participarà al Pavelló Oficial en la vintena edició de Prodexpo, la fira russa de referència en el sector alimentari i de begudes. 'esdeveniment, que tindrà lloc entre els dies 11 i 15 de febrer al recinte Zao Expocentre de Moscou, s'enfoca en exclusiva al sector professional, agrupant a majoristes i minoristes de productes transformats, begudes i elements afins de la indústria alimentària en el seu conjunt. Donat el seu volum i rellevància –constitueix la mostra més important del sector en l'àmbit d'Europa Oriental-, segons s’informa a travñes de la pàgina Vinos de España (Wines from Spain), “la fira es presenta com a aparador de primer ordre perquè les signes participants puguin exhibir la seva oferta, introduir-se o consolidar la seva presència al mercat local –que s'estén més enllà de la pròpia Federació Russa a la resta de comprats satèl·lits de l'antiga Unió Soviètica i la regió d'Àsia Central- i conèixer al detall les últimes novetats i tendències de la indústria”. El catàleg online de la fira ja es troba disponible –accessible des de la pròpia web de l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya a Moscou-, amb una relació d'expositors, informació sobre productes, plànols, dades sobre l'organització, etc. Hi participa una vintena de cellers espanyols. L'edició del passat any, celebrada del 7 a l'11 de febrer, va congregar a 2.191 expositors procedents de 54 països. Espanya va participar amb 83 firmes a través del Pavelló Oficial de ICEX, una xifra que va suposar un lleuger augment respecte a la presència d'empreses nacionals en el certamen de 2010 (79 companyies).
           La Federació Russa, amb una població propera als 143 milions d'habitants i una conjuntura econòmica positiva, representa una magnífica oportunitat comercial per a les begudes i productes agroalimentaris espanyols –circumstància avalada, en gran part, per la natural tendència del consumidor local a considerar els articles importats de millor qualitat que els produïts a nivell nacional, una circumstància a la qual no és aliena la indústria vinícola-.Així, en el període comprès entre gener i setembre de 2012, Espanya va continuar liderant l'exportació de vi a Rússia en termes de volum, consolidant la tendència alcista registrada el passat curs –quan el nostre país es va posicionar com a principal proveïdor en quantitat (152,7 milions de litres) i tercer en valor, superant per vegada primera la barrera de 100 milions d'euros-.
            Les últimes dades de l'Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv) mostren com en l'acumulat dels nou primers mesos de 2012 Espanya va comercialitzar 53,1 milions de litres al mercat rus, superant a competidors de la talla d'Itàlia i França. Malgrat els bons registres obtinguts, es constata una acusada caiguda –que pràcticament ronda el 50%- en les exportacions (enfront dels 103 milions del passat any). Aquesta contracció està motivada, fonamentalment, pel desplomi experimentat pel vi a orri –enfront de l'auge protagonitzat per les propostes de el ‘Nou Món’-, amb descensos del 68,8% en volum (24,91 milions de litres) i del 58,7% en valor (13,3 milions d'euros). Per contra, envasats i *espumosos espanyols han mantingut una evolució positiva en l'interval de referència, amb avanços significatius en volum i valor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada