dilluns, 18 de febrer de 2013

Torelló presenta dos blancs amb la xarel·lo com a base



Toni i Paco de la Rosa Torelló amb els nous vins. Foto de Ferran Nadeu (Interprofit)

Malvarel·lo 2012 i Gran Crisalys 2011 de Torelló. Foto de Ferran Nadeu (Interprofit)

Els germans Paco i Toni de la Rosa Torelló (la 23ena generació de les caves Torelló, una familia dedicada a la viticultura des de fa 600 anys) han presentat avui dilluns en roda de premsa a Barcelona (en el marc d'una mariscada al Passadís del Pep) els dos nous vins blancs d’aquest celler familiar de Gelida: el Malvarel·lo 2012, de les varietats malvasia i xarel·lo (55%), i el Gran Crisalys 2011, de chardonnay i xarel·lo (50%) criats tots dos en bóta de roure. El Malvarel·lo és fresc, cítric i molt aromàtic (fruites tropicals, préssec d'aigua, flor d'ametller i litxi). No és el meu estil de vi però sí que entenc que és una proposta moderna i comercial, un vi fàcil de beure i d'entendre del qual s'han fet 3.500 ampolles en aquesta primera anyada que s'ofereixen a un PVP de 7,50 euros. Toni de la Rosa Torelló ha destacat que tant la subirat parent (malvasía riojana) com el xarel·lo es van collir, premsar i macerar el mateix dia. El Gran Crisalys és potent, greixós i un pèl licorós. En un primer atac mostra una fusta molt marcada, potser un pèl excessiva. Potser amb una decantació la cosa milloraria. És un vi estructurat i complex del qual només s'han elaborat 2.100 ampolles (a un PVP molt ajustat: 11 euros). Amb aquests dos vins es completa l'oferta de vins blancs de Torelló, que ja suma cinc productes des que ja fa tres dèacdes s'estrenessin amb el Blanc Tranquille (40% de xarel·lo). Les originals etiquetes de tots dos nous vins blancs de Torelló són de l'estudi Enric Aguilera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada