dijous, 28 de febrer de 2013

Cajamar anticipa els ajuts de la PAC als agricultors i ramaders de CatalunyaCajamar Caja Rural ha signat avui convenis de col·laboració amb Unió de Pagesos de Catalunya i Agroxarxa amb l’objectiu d'agilitar la tramitació de les ajudes del règim de Pagament Únic previstes en el marc de la Política Agrària Comuna (PAC), i possibilitar l’avançament d’aquestes mitjançant línies especials de finançament.
Els acords subscrits per Cajamar amb les dues entitats pretenen “facilitar l'accés al crèdit i cobrir les necessitats de liquiditat que els professionals del sector agrícola i ramader de Catalunya poden necessitar tant per poder desenvolupar la seva activitat com per realitzar inversions destinades a modernitzar les seves explotacions i/o exportar i importar sense risc”.  Unió de Pagesos i Agroxarxa oferiran els serveis d'informació i ajuda a l’hora d’emplenar les sol·licituds i de solucionar els errors que poguessin produir-se, el que permetrà alleugerir la càrrega administrativa per als professionals del sector. Per la seva banda, Cajamar posarà a la disposició de tots els sol·licitants que tramitin i domiciliïn les ajudes la possibilitat d'anticipar el cobrament d’aquestes, així com accedir a una àmplia gamma de productes i serveis en condicions preferents.
La signatura dels convenis ha anat a càrrec de Javier Faura, director territorial de Cajamar Caja Rural a Catalunya Nord; Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos de Catalunya, i Sergi Palay, director gerent del sindicat i d’Agroxarxa. El gestor de Negoci Agroalimentari de Cajamar Caja Rural a Catalunya, Ramon Vallespin, ha destacat que “la nostra entitat té un ferm i decidit compromís amb el sector agroalimentari de Catalunya, que queda de manifest en accions com la signatura d'aquests convenis, dirigits a cobrir les necessitats financeres dels seus professionals en condicions preferents, facilitant així el seu creixement, desenvolupament i posicionament en el mercat”.  Unió de Pagesos, per la seva banda, valora positivament aquests convenis, ja que “iniciatives d’aquest tipus contribueixen a facilitar la liquiditat de la pagesia, ja que en aquests moments un dels majors problemes que pateix el sector és el del finançament”.
Cajamar Caixa Rural és la primera caixa rural i la primera cooperativa de crèdit d'Espanya, amb més d'un milió de socis i dos milions cinc-cents mil clients. És, a més, l'entitat que lidera el Grup Cooperatiu Cajamar, grup financer nacional format per 22 caixes rurals, amb 70.000 milions d'euros de negoci gestionat, 42.000 milions d'actius, 7.000 empleats i 1.600 oficines, que representen la meitat del negoci total i dels actius totals del sector de les caixes rurals espanyoles. Com a cooperativa de crèdit i caixa rural,  Cajamar dedica una atenció preferent al finançament d'iniciatives empresarials d'activitats productives locals generadores de riquesa i ocupació en el mitjà rural, i especialment a les relacionades amb el sector agroalimentari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada