divendres, 8 de febrer de 2013

Club de Tast al Castell del Vi de Falset per dinamitzar l'enoturisme


La Fundació Castell del Vi ha creat un Club de Tast per a totes aquelles persones que estiguin interessades a participar periòdicament en les activitats que s’organitzen al centre d’interpretació, amb seu a Falset. Els membres del Club gaudiran de descomptes econòmics i seran els primers que rebran informació relativa als actes enogastronòmics que s’organitzin al Castell de Vi, començant pels tastos i les degustacions. L’accés al Club serà, de moment, gratuït i es formalitzarà cedint les dades personals de contacte al Castell del Vi qui per mitjà del correu electrònic mantindrà informats els membres. La primera activitat que podran gaudir els integrants del Club de Tast serà la de participar en degustacions de vins dels cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat que s’han programat quinzenalment al Castell coincidint amb la iniciativa de servir vins a copes per als visitants del centre d’interpretació. Així cada dos divendres, un elaborador realitzarà un tast amb el repertori de vins del seu celler al qual podran assistir preferentment els membres del Club a un preu mòdic.
D’altra banda., des del passat mes de desembre, els visitants del Castell del Vi ja poden degustar vins a copes en finalitzar la visita, completant així l’experiència enoturística a l’equipament cultural. El cicle de tastos es va iniciar amb l’Ètim Grenache 2007 de la Cooperativa Falset Marçà amb motiu del centenari del celler cooperatiu i es van realitzar més de 80 degustacions al llarg de tres setmanes. Els vins aniran canviant cada quinze dies i ja s’ha tancat la programació fins a finals d’estiu. De moment, ja s’ha fet dues rotacions més. Després de la Cooperativa s’ha pogut tastar Baronia d’Entença de Pascona Selecció i actualment Solanes 2007 de Cims de Porrera. S’aniran combinant tastos de la DO Montsant i la DOQ Priorat i en tots els casos el cost de la copa de vi serà d’un euro i mig. El tast tindrà lloc a la recepció del centre d’interpretació, a l’espai museístic que s’ha condicionat amb bótes de vi intervingudes artísticament, per crear un espai més adient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada