Francisco
Rubiales, de l’hotel Puente Romano de Marbella, s’ha proclamat aquest dilluns a
Màlaga guanyador de la tercera semifinal del concurs ‘Millor Sommelier d’Espanya
en Cava’, la final es disputarà a Barcelona el 2014. Al certamen, organitzat
pel Consell Regulador del Cava, han participat més de 33 sumillers de Granada i
Màlaga, tant professionals com estudiants de diferents escoles d’Andalusia
Oriental. El segon classificat, que ha obtingut una beca de 1.000 euros, ha
estat Pablo de los Riscos, de la vinoteca ‘Vino y Calidad’, de Màlaga. Segons
el cap de serveis tècnics del Consell Regulador del Cava, Francisco Gonzàlez,
el nivell dels competidors al certamen ha estat molt elevat. “Hi ha exàmens amb
altíssim nivell. Malgrat que a aquesta zona el cava no sigui un vi espumós que
es consumeix habitualment, es nota que els hotels de la zona, altament turístics,
han sabut formar i transmetre perfectament als seus sommeliers les qualitats
del cava”.
De
fet, el guanyador del Concurs ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’ per
Andalusia Oriental treballa a l’Hotel Puente Romano de Marbella. Francisco
Rubiales, que ha rebut una beca de 2.000 euros y una medalla d’or, ha
manifestat que la formació continua és una peça clau de la feina d’un bon
sommelier. Per la seva part, el segon classificat ha expressat la seva
satisfacció pel premi i s´ha mostrat agraït per la formació rebuda. Pablo de
los Riscos, propietari de la vinoteca ‘Vino y Calidad’ de Màlaga realitza també
al seu establiment cursos i degustacions per als amants dels bons vins; “els
quals creixen cada any”, ha matisat. Durant la jornada, sommeliers de Granada i
Màlaga es van enfrontar a dos caves, ‘Reserva Chardonnay’ i ‘Brut Nature Gran
Reserva’, per intentar aconseguir una plaça a la Final i es va realitzar un
recorregut a través del cava de la gastronomia espanyola.
A
primer hora els participants van assistir a una ponència professional sobre el
món del cava impartida per Francisco González, cap dels serveis tècnics del
Consell Regulador. A continuació, el concursants es van sotmetre a una prova
escrita sobre el món del cava i a una degustació a cegues on van haver de
desxifrar, a només guiats pel seu olfacte, quin tipus de cava amagava cada
copa. El jurat en aquesta ocasió va comptar amb la participació de Juan
Muñoz, director del concurs; Francisco Gonzàlez, cap dels serveis tècnics del
Consell Regulador, Juan Miguel Rubio, president de l’Associació de Sommelier de
Màlaga-Costa del Sol y Javier Castro, president de la Associació de Sommeliers
de Granada.
‘El
Millor Sommelier d’Espanya en Cava’ compta amb la direcció del sommelier Juan
Miñoz Ramos que té, entre molts títols, el de president de l’Acadèmia de
Sommelieria i Màsters Sommelier a més de professor de l’Escola Universitària d’Hosteleria
CETT-Universitat de Barcelona i de l’EAS (Escola Argentina de Sommeliers). També
es professor als Màsters de Enologia i Viticultura de la UNESCO. Aquest
certamen, de caràcter bianual, es desenvolupa a 12 ciutats i la gran final
tindrà lloc el 2014, quan s’escollirà el ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’.
El 2012, es van celebrar les semifinals d’Aragó i Castella i Lleó. Fernando
Mora Torrijo, propietari del portal de vins www.thegaragewine.com i
col·laborador de Latidos de
Vinos, representarà Aragó i per Castella i Lleó serà Diego Muñoz Gómez,
sommelier del restaurant 'La Lobita' de Navaleno a Soria (www.lalobita.es).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada