Segons s’ha informat avui, el passat 12 de febrer es va celebrar al celler Albet i Noya una de les reunions del grup de viticultura d'Innovi, el clúster català que promou la competitivitat de les empreses d'aquest sector mitjançant la I+D+I. En aquesta reunió hi van assistir com a socis d'Innovi, representants de diversos cellers i entitats: Albet i Noya, com a líder del grup de viticultura i aquest cop com amfitrió, Gramona, Juvé i Camps, Sumarroca, Celler Josep Piñol, l'ACV, l'ADV Sant Llorenç, l'Incavi, DOQ Priorat, CEICS, Universitat Rovira i Virgili, la Fundació URV, l'Irta, DO Penedès, l'Idom, i Innovi. Seguint els objectius del clúster català, durant la trobada es van treballar diversos projectes que s'estan duent a terme. Aquests projectes són l'Escola de Poda de Vinya de Catalunya, l'assaig de varietats de raïms resistents als fongs o la creació de varietats autòctones resistents als fongs. També es va fer la presentació d'opcions de treball de l'Irta i del soft i hard per quaderns de camp vitícoles de Vitic.
Des d'Innovi també es potencia l'intercanvi de coneixement científic i tècnic entre investigadors d'universitats i d'altres centres, la planificació d'estratègies de desenvolupament pel futur del sector, les relacions amb altres regions líders, els intercanvis de cooperació, i que amb la organització d'aquestes reunions, es va consolidant aquest camí cap a la innovació i futur del sector. La reunió es va cloure amb un tast de cinc vins de varietats resistents (PIWI) de França i Alemanya, que van sorprendre als assistents “pel seu nivell de qualitat i confirmen la correcta direcció de l'assaig d'questes varietats i la creació de varietats en aquesta línia per no perdre la competitivitat dels cellers catalans”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada