divendres, 15 de febrer de 2013

Esplugen 2010, un Priorat anticrisi ben rodóEl grup Castell d’Or ha tret al mercat un nou vi emparat per la DOQ Priorat. Es tracta del Selecció Esplugen 2010, un vi negre amb criança de deu mesos elaborat amb garnatxa (65%), carinyena (25%) i cabernert Sauvignon (10%) provinents de finques de Bellmunt del Priorat. El sòl de la pissarra i l’escassa pluviometria de la zona atorguen a aquest vi una gran intensitat i estructura.
L’Espluguen, segons Castell d’Or, “és un vi amb una molt bona relació qualitat-preu que, juntament amb l’Abadia Mediterrània i el Gran Abadia Mediterrània, complementa la gamma de vins de la DOQ Priorat del grup”. Esplugen es comercialitza al mercat nacional, i també a Alemanya, Bèlgica, Suïssa, Regne Unit i Japó. Jo he trobat un vi rodonet, amb fruitetes vermelles i negres i una fusta ben integrada que es nota que és de bótes de segon i tercer vi. El trobo comercial i bebible, amb una astringència final en boca que podria llimar el contacte amb el vidre. Presenta certa frescor i dissimula molt bé els seus 14,5º. Tot plegat per només 9 euros.
Castell d’Or és una empresa que elabora i comercialitza vins, caves i oli d’oliva extra verge sota les marques Cossetània, Mas Geroni i Pont de Ferro (Penedès i Cava); Pupitre (Cava), Francolí, Castell de la Comanda (Conca de Barberà i Cava); Puig de Solivella i Flama d’Or (Catalunya i Cava); Flama Roja (Tarragona); Abadia i Esplugen (Priorat) i Templer (Montsant).  Els accionistes de Castell d’Or són nou cooperatives de les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, l’Alt Camp, el Tarragonès i la Conca de Barberà. Actualment Castell d’Or és present i comercialitza els seus vins, caves i oli d’oliva en més de 24 països d’Europa, Amèrica i Àsia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada