En noves
declaracions a aquest bloc, Mireia Torres ha manifestat que la candidatura que
l'ha portat a presidir Qalidès defensa "els vins del Penedès", i que
vol “potenciar el territori”. En aquest sentit apunta que, a dia d'avui, al
Penedès hi ha cellers que fan vins i caves molt ben elaborats, i això he hem de
transmetre".Mireia Torres també considera que "encara no estem tots
representants a Qalidès", però confia que "mica en mica altres
cellers que ho fan molt bé es vagin engrescant a adherir-se a la defensa del
territori". Entre les accions que ja té planificades per aquest 2013,
Mireia Torres afirma que hiurà activitats "per donar a conèixer la
qualitat dels productes" adreçades tant a consumidors finals com a
professionals de l'hostaleria i la restauració. En la gestió de tot plegat
treballa amb la col·laboració de l'agència Dinàmic Comunicació. Entre les
iniciatives amb què es treballa destaca la possibilitat que Qalidès participi a
la segona edició de la fira Temps de Vi, que es farà a Vilanova i la Geltrú el
primer cap de setmana de juny.
Com es recordarà, Mireia Torres es
va imposar divendres passat per un sol vot a Xavier Gramona per presidir
Qalidès, en substitució de Joan Huguet. La votació va ser molt ajustada: sis
vots a favor de la representant de Torres i Jean Leon i cinc per al
representant de Gramona. Aquesta associació del Penedès creada el 2004 i agrupa
diferents cellers "interessats en mostrar un Penedès preocupat per
conservar un conreu de la vinya respectuós amb l'entorn i el paisatge i en
posicionar els seus vins de finca entre els millors del món". En concret,
els cellers fundacionals que formen part de Qalidès són Huguet de Can Feixes,
Jean Leon, Gramona, Albet i Noya, Mas Comtal, Miguel Torres, Can Ràfols dels
Caus, Jané Ventura i Avgvstvs Forvm. Posteriorment, l'associació es va veure
ampliada amb Castellroig, Finca Viladellops i Pardas després que cellers com
Alemany i Corrio rebutgessin entrar-hi.
Qalidès es va crear amb l’objectiu de “transmetre que hi ha un altre Penedès, un
Penedès preocupat per conservar el conreu de la vinya, que és respectuós amb
l’entorn i amb la seva identitat paisatgística, i que cerca transmetre en els
seus vins de finca la tipicitat dels terrers de cada una de les diferents
propietats i situar-los entre els millors del món”.
Pagant el raïm al preu que es paga...
ResponElimina