dilluns, 11 de febrer de 2013

Aromàtic i fresc nou xarel·lo, de Sumarroca





Sumarroca, de la mà del seu enòleg Òscar Llombart, acaba de sorprendre amb el llançament d’un xarel·lo inusualment aromàtic. És un xarel·lo del 2012 (DO Penedès), sense criança. Fermentat en tancs d’acer inoxidable (21 dies de fermentació), la maceració prefermentativa a 4ºC durant vuit hores amb neu carbònica l’han dotat d’aquest especial caràcter terpènic. S’han elaborat 18.000 ampolles d’aquest vi que mostra encara carbònic residual i notes a préssec d’aigua i fruites tropicals, així com fonoll. És fresc i viu, força comercial, sense grans complexitats. És un vi elaborat amb la varietat xarel·lo procedent de la partida Santa Creu, situada dins la finca Sumarroca (Sant Sadurní d’Anoia). El seu PVP s'ha fixat en 6,95 euros.
             Segons Sumarroca, l’anyada 2012 s’ha caracteritzat  per un hivern amb temperatures molt suaus i pluviometria escassa. De fet, no va ploure des de novembre fins just abans de la brotació. Tot i l’hivern suau, la brotació es va retardar alguns dies, ja que l’inici de primavera va ser una mica més fresc del que és habitual, amb algunes plugues que van fer que el creixement de la planta fos l’adequat. A partir mitjan primavera les temperatures van pujar i les pluges van disminuir acusadament. Tot i així, la pluja de 25-35 litres de maig, juny, juliol i agost i les humitats relativament baixes van fer que la maduració i la sanitat fossin les adequades.

Alcohol: 12,8% vol.
Sucre residual: <0,5 g/l
Acidesa: 3,95 g/l
pH: 3,17

Nom de la finca: Xarel·lo de la partida Santa Creu, Finca Sumarroca
Superfície de vinya: 5,59 ha
Composició del sòl: Graves i pedra calcària. Pobre en matèria orgànica.
Conducció: Vas i royat doble
Altitud: 280 m
Exposició: Sud
Ceps/hectàrea: 2.550
Producció/hectàrea: 4.951 kg
Any de plantació: 1965-1985

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada