El sevillà José Joaquín Cortés, sumiller consultor i blocaire d'Entre copas
(www.josejoaquincortes.com); membre de l'Associació de Sumillers de Sevilla i
“Nas d'Or 2012”, s'ha proclamat avui a Sevilla guanyador de la quarta semifinal
del concurs 'Millor Sommelier d'Espanya en Cava', la final del qual es
disputarà a Barcelona el 2014. Més
de vint sumillers de Sevilla i Còrdova han participat avui en la quarta
semifinal celebrada a l'Hotel Ayre de Sevilla, després de l'èxit de
convocatòries anteriors com les de Saragossa, Segòvia i Màlaga. Cortés, que ha rebut una beca de 2.000
euros i una medalla d'or, ha manifestat el seu amor pel cava des de petit.
"El cava és un vi formidable, per la seva versatilitat és un vi que s'adapta
a qualsevol cuina, tant nacional com internacional, és un vi especial".
"Des de la meva professió i a través de l'organització de diferents
esdeveniments, intento transmetre les virtuts del cava als diferents àmbits de
la societat", ha indicat el guanyador de la quarta semifinal del concurs
'Millor Sommelier d'Espanya en Cava'. El segon classificat, amb una beca de
1.000 euros, ha estat Raúl Márquez, professor de l'Escola d'Hostaleria Gran
Capitán, de Còrdova, que als seus 31 anys té una carrera ascendent gràcies a la
seva formació constant. Per la seva banda, el cap del servei tècnic del Consell
Regulador del Cava, Francisco González, ha manifestat l'interès del Consell
Regulador "a donar suport a qualsevol iniciativa i inquietud dels
sommeliers presents, tant des del punt de vista personal com des del punt de
vista empresarial". "Estem molt satisfets amb el nivell d'Andalusia
occidental, la competició ha estat molt renyida".
Durant la jornada, els sumillers de Sevilla i Còrdova s’han enfrontat a dos
caves per intentar aconseguir una plaça a la final i s’ha fet un recorregut a
través del cava de la gastronomia espanyola. A primera hora, els participants
han assistit a una ponència professional sobre el món del cava impartida pel
cap dels serveis tècnics del Consell Regulador, Francisco González. A
continuació, els concursants s’han sotmès a una prova escrita sobre el món del
cava i a un tast a cegues, on han hagut de desxifrar, només guiats per
l’olfacte, quin tipus de cava amagava cada copa. El jurat, en aquesta ocasió,
ha comptat amb la participació de Juan Muñoz, director del concurs, Francisco
González, cap dels serveis tècnics del Consell Regulador, Rafael Bellido,
president de l'Associació de Sommeliers d'Andalusia i Sevilla i José Ignacio
Santiago, enòleg de Cellers Moreno de Còrdova.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada