El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí i el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Josep Pere Colat, han signat avui un conveni marc de col·laboració entre l’IRTA i la FCAC, en presència del director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Maria Monfort, del director dels SSTT d'Agricultura, Marià Morera, del director general de la FCAC, Jordi Vives, i dels responsable del R+D+i de la FCAC, Màrius Simon.
En concret, aquest
conveni de col·laboració té com a objectiu “promoure projectes d’innovació en
les cooperatives agràries catalanes, membres de la Federació”. El conveni té
una durada de quatre anys. De fet, l’any 2008 ambdues entitats ja van
subscriure un conveni amb les mateixes característiques i, donats els bons
resultats d’aquesta col·laboració, s’ha apostat per seguir sumant sinergies en
aquesta matèria. Durant la signatura del conveni, el conseller Pelegrí ha
afirmat que “la innovació és, sens dubte, el motor del progrés i l’element clau
per impulsar el gran potencial que té el nostre sector agroalimentari i per
aportar valor afegit i noves oportunitats als nostres empresaris agraris en el
context del mercat global i de la internacionalització”. Pelegrí ha recordat
que Catalunya disposa de més de 160 grups de recerca i altres centres de
referència en l’àmbit agroalimentari liderats per les universitats i també per
les pròpies administracions. Per la seva banda, el president i el director de
la FCAC han valorat positivament aquesta iniciativa i el fet de poder reforçar
els vincles i la col·laboració amb l’IRTA en tant que instruments essencial de
la recerca i la innovació agroalimentaris a Catalunya.
Per al president de
la FCAC, Josep Pere Colat, “aquest nou conveni pretén reforçar els lligams entre
les dues entitats i els canals de comunicació amb la finalitat de contribuir a
la modernització, la competitivitat i el desenvolupament de les 240 cooperatives
adherides a la Federació. És necessari que les necessitats de millora
tecnològica i innovació de les cooperatives siguin ateses aprofitant, encara
més, els mitjans humans i materials que l’IRTA posa al servei del sector
agroalimentari”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada