dimecres, 13 de febrer de 2013

Suau garnatxa de Mont Marçal
Mont Marçal acaba d'ampliar el seu portafoli de vins tranquils amb un monovarietal de garnatxa negra de l'anyada 2011 que comercialitza sota l'empara de la DO Catalunya a un PVP de 6 euros. Des d'aquest celler penedesenc que capitaneja Blanca Sancho s'afirma que aquest vi és "suaument intens" i "intensament suau". El cert és que és un vi suau, prim, sense massa estructura ni complexitats. En nas és força varietal i promet una carnositat que després es mostra, en boca, com a poc substancial. Des del celler es parla d'una "corpulència" que jo no hi sé trobar. Les fruitetes vermelles es fonen en un vi de tanins marcats, però rodonets. Des de Mont Marçal es manifesta, potser agosaradament, que és "una proposta que s'adapta als gustos i paladars més actuals". A mi no m'ha emocionat especialment, tot i reconèixer que és un vi força comercial i que pot agradar a un ampli ventall de consumidors. També es diu des de Mont Marçal que és "fresc i sedós". A continuació us adjunto la fitxa facilitada pel celler:


Denominació d'Origen: Catalunya
Varietat de raïm: Garnatxa
Grau alcohòlic: 14.5° (%vol)
Acidesa total (a.t): 5 g/l
Sucres residuals: <2.5 g/l

NOTA DE TAST

Color: Vermell cirera intens i brillant de capa mitjana-alta.
Nas: D'intensitat mitjana, notes torrades i de tabac, fruita negra licorosa, figues seques i un toc balsàmic i mineral.
Boca: Entrada sedosa, tanins marcats, dolços i carnosos. Un vi corpulent d'alta estructura i llarg recorregut amb un final afruitat i agradable.

ELABORACIÓ
El moment de la verema de la Garnatxa es decideix en base a la maduració fenòlica. Aquesta es duu a terme manualment, es desgrana el raïm i se li practica una suau trepitjada. Es refreda fins als 18ºC per entrar-lo al tanc de fermentació i, una vegada encubat, s'arriba a una temperatura màxima de 24ºC. Se li practiquen remuntats diaris i la macro oxigenació per tal d'extreure-li el color. Un cop s'obté el color desitjat, es descuba i premsa en premsa estanca per evitar l'oxidació, fermentació malolàctica, clarificació, estabilització i filtració del vi per portar-lo a les nostres línies d'embotellat.

GASTRONOMIA I RECOMANACIONS
Indicat per plats a base de carn com graellades, rostits, guisats, etc. Marida molt bé amb formatges i embotits curats, carns i peixos fumats. Es recomana servir a 18ºC. Per mantenir aquest vi en condicions idònies s'ha de guardar en un lloc sec a una temperatura d'entre 15-18ºC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada