dimarts, 19 de febrer del 2013

L'ACE reconeix Josep Lluís Gramona, Pitu Cols, Agustí Villarroya i la Guia de Vins de Catalunya





L’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE) farà el 15 i 16 de març a Lleida (La Llotja - Palau de Congressos) la Nit de l’Enologia i el seu congrés anual. El format serà el mateix que l’any passat, fent que el congrés de l’Associació Catalana d’Enòlegs i La Nit de l’Enologia es celebrin el mateix dia. El Professional Sènior, el reconeixement a un professional amb més de 25 anys de dedicació a l'enologia i que s'ha convertit en un referent, serà enguany per a Josep Lluís Gramona Batlle (Caves Gramona) i, a títol pòstum, per a Pitu Cols. El premi a Gramona és "per dedicar tota la seva vida a una empesa del món del cava, mantenint el nom de la casa, donant-li un prestigi i situant els productes com a referència de qualitat". El premi Mèrit Vitícola, a la persona que ha destacat en el camp de la viticultura i l'enologia a Catalunya durant la seva trajectòria professional, serà per a Agustí Villarroya Serafini, "per dedicar la seva vida a la viticultura del nostre país, tant en l'ajut als viticultors com en la transmissió de coneixements on ha arribat a ser un referent per molts dels enòlegs formats a la Universitat Rovira i Virgili". El premi al Mèrit Periodístic, per la tasca de difusió del món de l'enologia, el vi i el seu entorn, ha estat concedit a la Guia de Vins de Catalunya. En la categoria d'enòleg amb la millor trajectòria professional, concretada en "la solidesa i coherència d'una línia o un projecte que dóna com a resultat un producte de referència", hi ha tres nominats:
  • Adolfo Heredia Figuerola, "per la seva continuada, constant i coherent dedicació a la feina en una empresa líder del sector del cava, ajudant a mantenir-la en una posició capdavantera".
  • Àngel Camí Juvé, "per la seva capacitat d'assessorament continuada i infatigable en múltiples projectes enològics durant tot el procés d'elaboració situats en diferents denominacions d'origen".
  • Josep Lluís Pérez Verdú, "per la seva capacitat de tirar endavant una empresa familiar en la DOQ del nostre país i, al mateix temps, saber transmetre amb gran passió coneixements de viticultura i enologia en la formació de diferents enòlegs".

Divendres, durant la jornada laboral, es realitzarà el congrés tècnic, dedicat a ‘Aspectes vitícoles en la qualitat del raïm’. La jornada, segons l’ACE, és “un punt de trobada entre enòlegs, viticultors i empreses del sector vitivinícola. Aquest any aproximant-nos a les experiències, punts crítics o novetats dels diferents aspectes de la viticultura des de la visió d’especialistes de cada una de les àrees implicades com a punt de partida per a la producció de raïm i elaboració de vi de qualitat”. Afegeixen els organitzadors que repassaran “els aspectes més importants de la viticultura, per a poder treballar la vinya i l’entorn de manera que aconseguim que arribi al celler una primera matèria amb unes condicions òptimes que ens permeti obtenir un producte final d’elevada qualitat amb les intervencions justes i necessàries en el període d’elaboració. A continuació, cap el vespre, es farà la Nit de l’Enologia”. L’endemà dissabte, es faran una sèrie d’activitats lúdiques, per a tots els assistents a aquests actes. El lliurament dels guardons, durant la Nit de l’Enologia, s’amenitzarà amb música en directe, i les creacions enològiques dels nominats es podran degustar al llarg de l’acte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada