Pep Palau, en representació de la direcció del Fòrum Girona, ha mostrat una gran satisfacció pel desenvolupament de les tres jornades, posant èmfasi en la plena ocupació dels 8 espais d’activitats (sessions amb l’aforament ple com per exemple la dels germans Roca, Carme Ruscalleda i Raül Balam, Tribuna Girona i el Col·lectiu 21 Brix; així com tots els tallers, ateneus i sessions de l’Aula Activa). L’organització ha parlat d’èxit rotund. Com a dada significativa ha fet referència als més de 8.000 tastos que s’han ofert durant els tres dies de Fòrum, i ha anunciat que per primera vegada en la història de l’esdeveniment, un cuiner –Paco Pérez, del restaurant Miramar de Llançà- ha ofert tast dels seus plats a l’Auditori. També ha destacat i reconegut “el dinamisme i implicació dels més de 300 expositors i ha agraït a totes les persones implicades que han fet possible que aquest esdeveniment sigui un éxito”. Per la seva banda, Carles Puigdemont, alcalde de Girona, ha felicitat als organitzadors i a totes les persones i entitats que han participat en la present edició destacant el paper que juga el Fòrum com a “motor econòmic del país”. A més, ha manifestat el compromís ferm de la ciutat amb l’esdeveniment amb l’acte de signatura del conveni entre l’Ajuntament de Girona i el Fòrum Gastronòmic per acollir una nova edició de l’esdeveniment l’any 2015.
Ahir
el sumiller Josep Roca ha conduït un viatge pels vins d’àmfora i per l’altra,
els també sumillers Cèsar Cánovas, Roger Viusà i Ferran Centelles van omplir l’Ateneu
2 en la sessió ‘De la terra a la copa, enòlegs i sommeliers”. Durant aquesta última
jornada es van lliurar els premis Josep Mercader que reconeixen la trajectòria
de professionals en diversos àmbits en pro de la cuina i la gastronomia
catalana. Els guardonats d’aquesta edició han estat: Eulàlia Torras –creadora
del formatge Serrat Gros d’Ossera- en la categoria d’oficis del gust; els
germans Josep i Antoni Mata (de Caves Recaredo de Sant Sadurní d'Anoia) en la d’oficis del vi –han
recollit el premi de mans de Jordi Bort, director general de l'Incavi; Miquel Màrquez
del restaurant Sala de Berga en la de cuina; Dorita Riera del restaurant Freixa
Tradició en la de servei de sala; i Narcís Comadira en la de cultura i difusió.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada