dissabte, 10 de març de 2012

Quinze joves xefs internacionals coneixen les bondats del cava


Un total de quinze joves xefs internacionals, participants del Programa de Formació en Gastronomia Espanyola de l’Institut de Comerç Exterior (ICEX), han visitat aquest divendres Sant Sadurní d’Anoia per conèixer les bondats del cava de la mà del Consell Regulador del Cava. Aquestes joves promeses, que durant aquest any s’endinsaran en la gastronomia espanyola a través de diferents iniciatives i treballant en els millors restaurants espanyols, van visitar un celler de Sant Sadurní d’Anoia, on van poder conèixer de primera mà el procés d’elaboració del cava. A continuació, els serveis tècnics del Consell Regulador del Cava van impartir un tast amb cadascun dels diferents tipus de cava. L’activitat va finalitzar amb un dinar, on els xefs també van poder gaudir d’un menjar típic de la zona. Aquests quinze futurs xefs, procedents de 13 països (el Canadà, el Brasil, Mèxic, la Xina, el Japó, Austràlia, l’Índia, Singapur, Suïssa, Alemanya, Dinamarca, Rússia i els Estats Units), treballaran durant sis mesos en 35 prestigiosos restaurants, entre els que es troben, Arzak, El Celler de Can Roca, Calima, Can Fabes, Echaurren, Adolfo, La Terraza del Casino, Casa Solla o Akelarre. Amb aquest programa, l’ICEX busca familiaritzar els futurs professionals de l’alt nivell amb els productes estrella espanyols, de forma que s’obtinguin més projecció internacional d’aquests i es potenciï la seva exportació. El programa culmina amb la celebració d’un concurs, que també compta amb la col·laboració del Consell Regulador del Cava, en el que els joves xefs mostren els coneixements adquirits en matèria d’aliments i cuina d’Espanya. El jurat està integrat per importants crítics culinaris, cuiners de prestigi i personalitats de diverses institucions vinculades al món gastronòmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada