divendres, 16 de març del 2012

Artistes pintaran en bótes de la Cooperativa de Falset Marçà



La Cooperativa Falset Marçà. que coincidint amb Intervin presentarà el vi amb el qual commemorarà el seu centenari, ha anunciat avui divendres que artistes del seu territori realitzaran una intervenció artística en bótes del seu celler amb motiu dels 100 anys. La iniciativa no és nova  (la de decorar artísticament bótes) però això no vol dir que no sigui interessant:


La Cooperativa Falset Marçà ha involucrat un grup de 18 artistes de l’àrea de Tarragona perquè cadascú treballi amb diferents tècniques i materials una bóta de 225 litres de les que ja han finalitzat la seva vida útil al celler. El projecte creatiu, que ha interessat a professionals de prestigi compromesos amb el Priorat, s’ha concebut amb motiu del centenari.

La idea és que cada artista faci la seva interpretació dels 100 anys de la Cooperativa. La tècnica és lliure i l’únic requisit que es demana és que es respecti la bóta i hi hagi un compromís mediambiental en el procés d’elaboració. La intervenció que cadascú hagi previst sobre la superfície de la bóta ha de mantenir-ne l’essència més que l’existència. En algun lloc visible, hi ha de constar el logotip del centenari amb una adaptació lliure però llegible o, en el seu defecte, una al·lusió directa a la Cooperativa.

La convocatòria és oberta a tothom qui tingui inquietuds artístiques, per bé que fins ara ja hi ha tancada la col·laboració de 18 professionals que són: Josep Barjuan, Josep Maria Ferré, Jordi Capafons, Adrià Vernet, Natàlia Sanahuges, Maria Pilar Llebaria, Miquel Lligadas, Jordi Vaqué, Miquel Jardí, Jordi Abelló, Àlvar Calvet, Joan Miró Oró, Puri Cervera, Núria Estapé, Isabelle Meyer, Milena Struz Aguiló, Rachel Ritchie i Mònica Rull.

Les bótes ja s’han anat lliurant a la majoria dels artistes. Alguns ja han finalitzat la intervenció i la majoria han optat perquè sigui acurada, molt personal, i que respecti l’essència de la bóta.

Els artistes faran el lliurament de la bóta treballada a l’abril, amb una petita sinopsi de l’obra. La Cooperativa té previst realitzar una exposició col·lectiva amb motiu de la Fira del Vi de Falset –el cap de setmana del 5 i 6 de maig- i està tancant altres col·laboracions perquè el projecte pugui ser conegut en espais culturals de referència del país.

Les bases inclouen una sèrie de requisits com que cada autor tan sols podrà presentar una obra que serà inèdita i original i quedarà en propietat de la Cooperativa. La intenció és crear un fons d’art que es compartirà amb els visitants del celler. A més, està previst realitzar la subasta d’una peça col·lectiva amb finalitats benèfiques.
Amb l’activitat, la Cooperativa vol enfortir el vincle amb el món cultural i artístic de la comarca i consolidar un espai propi com a sala d’art, sempre que sigui compatible amb el funcionament habitual del celler.

A més del projecte individual de cada artista, hi ha previst que entre tots els participants es doni forma a una obra conjunta, una suma de diferents lames de bóta de 500 litres –tantes com participants, on cada artista farà la seva aportació individual. Totes juntes, quan siguin lliurades, formaran part d’una obra única i reflectirà, en essència, el treball col·lectiu. Aquesta peça es presentarà a Tarragona i Falset amb la resta d’obres.


Espai web d’alguns dels artistes col·laboradors 


* Natàlia Sanahuges http://www.facebook.com/natalia.escoda
* Adrià Vernet Muntané http://webfacil.tinet.org/adriapintor
* Joan Miró Oró http://unquefacartro.com
* Àlvar Calvet http://www.usuaris.tinet.org/alvarcal
* Josep Barjuan www.artivi.cat
* Jordi Abelló www.jordiabello.com
* Rachel Ritchie www.rachelritchie.com
* Jordi Capafons http://taitaipaintings.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada