En els extraordinaris sopars maridatge que ofereix Jose Gallego al restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú va desfilar divendres passat un desconcertant Roederer Cristal Brut 2004. Aquest xampany (pinot noir i chardonnay) no va estar a l'alçada dels 175 euros que costa ni de les fantàstiques espardenyes, gambes de Vilanova i gall de Sant Pere que es van servir. El que vam tastar era un xampany curt, tancat de nas, força inexpressiu. Massa poca cosa per tant de mite. El vi base d'aquest xampany es va elaborar amb un 20% de vins fermentats en fudres de roure i sense fermentació malolàctica. La criança es va realitzar durant 60 mesos en rima en les caves. Va romandre 8 mesos més en ampolla, després del seu desgorjamenti abans de la seva comercialització. En canvi, vam descobrir els vins de Vega Aixalà de Vilanova de Prades i un estratosfèric Pérez Pascuas Gran Selección, una obra mestra de la Ribera del Duero fruit de vells ceps de 60 anys del Pago de Valtarreña. És un ull de llebre 100% immens, de poc més de 5.000 ampolles numerades, de molta amplitud, amb bona expressió de fruita, potent i de tanins ben polimeritzats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada