La patronal Institut del Cava ha anunciat aquest dimarts que inicia el programa anual de col·laboració amb les escoles d'hostaleria, una iniciativa prou interessant:
El programa que es desenvolupa de març a setembre, inclou seminaris en escoles d'hostaleria i un viatge de formació per a professors a la regió del Cava
Andalusia, Catalunya, Galícia, Illes Balears, Madrid i País Basc, són les 6 comunitats autònomes on Institut del Cava en col·laboració amb 9 centres de formació professional té previst organitzar un total de 12 seminaris monogràfics sobre Cava.
Institut del Cava col·labora des de fa 8 anys amb les escoles d'hostaleria, el que ha permès desenvolupar una relació sòlida i molt profitosa per a ambdues parts. Segons el seu president, Joan Amat, "Entenem la formació dels futurs professionals com una responsabilitat compartida, pel que la nostra implicació i sentit de la col·laboració amb les escoles és màxima".
Els seminaris són impartits per enòlegs i sommeliers de Institut del Cava i es componen d'una part teòrica i d'una altra pràctica consistent en un tast de diferents Caves per explicar la seva diversitat i les bases del maridatge del Cava amb la gastronomia en general.
El programa també inclou un viatge de formació per a professors que coincideix amb l'època de la verema. "La idea és poder ajudar a consolidar els coneixements dels professors sobre el cava i no hi ha res més il·lustratiu que una visita a les vinyes en tot el seu esplendor i a les bodegues quan estan en plena activitat", comenta Joan Amat.
El programa s'està desenvolupant en els següents centres:
* CIO Mijas. Màlaga
* IES María Zambrano de Torre del Mar Màlaga
* Escola d'Hostaleria de Còrdova
* Escola CETT. Barcelona
* CIFP Passeig Das Pontes. A Coruña
* Escola Superior d'Hostaleria de les Illes Balears. Palma de Mallorca
* Escola Superior d'Hostaleria de Casa de Camp. Madrid
* Escola d'Hostaleria Gambrinus. Madrid
* Escola Superior d'Hostaleria de Artxanda. Bilbao
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada