dimarts, 20 de març del 2012

L'Institut del Cava col·labora amb les escoles d'hostaleria


La patronal Institut del Cava ha anunciat aquest dimarts que inicia el programa anual de col·laboració amb les escoles d'hostaleria, una iniciativa prou interessant:


El programa que es desenvolupa de març a setembre, inclou seminaris en escoles d'hostaleria i un viatge de formació per a professors a la regió del Cava

Andalusia, Catalunya, Galícia, Illes Balears, Madrid i País Basc, són les 6 comunitats autònomes on Institut del Cava en col·laboració amb 9 centres de formació professional té previst organitzar un total de 12 seminaris monogràfics sobre Cava.

Institut del Cava col·labora des de fa 8 anys amb les escoles d'hostaleria, el que ha permès desenvolupar una relació sòlida i molt profitosa per a ambdues parts. Segons el seu president, Joan Amat, "Entenem la formació dels futurs professionals com una responsabilitat compartida, pel que la nostra implicació i sentit de la col·laboració amb les escoles és màxima".

Els seminaris són impartits per enòlegs i sommeliers de Institut del Cava i es componen d'una part teòrica i d'una altra pràctica consistent en un tast de diferents Caves per explicar la seva diversitat i les bases del maridatge del Cava amb la gastronomia en general.

El programa també inclou un viatge de formació per a professors que coincideix amb l'època de la verema. "La idea és poder ajudar a consolidar els coneixements dels professors sobre el cava i no hi ha res més il·lustratiu que una visita a les vinyes en tot el seu esplendor i a les bodegues quan estan en plena activitat", comenta Joan Amat.


El programa s'està desenvolupant en els següents centres:


* CIO Mijas. Màlaga
* IES María Zambrano de Torre del Mar Màlaga
* Escola d'Hostaleria de Còrdova
* Escola CETT. Barcelona
* CIFP Passeig Das Pontes. A Coruña
* Escola Superior d'Hostaleria de les Illes Balears. Palma de Mallorca
* Escola Superior d'Hostaleria de Casa de Camp. Madrid
* Escola d'Hostaleria Gambrinus. Madrid
* Escola Superior d'Hostaleria de Artxanda. Bilbao

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada