Avui mateix la patronal AVC ha enviat una nota de premsa explicant que el nou enviat de Parker, Neal Martin, ja ha valorat més 600 vins catalans en dos viatges. Ha visitat una trentena de cellers i, segons l'AVC, ha valorat "molt positivament" aquells vins i caves que "respecten el factor varietat, anyada i sòl en funció de la seva ubicació com a celler". Ara haurem de veure les puntuacions, quins distribuïdors porten els vins més ben puntuats i si Martin és capaç d'oferir un bon criteri havent tastat en una sola jornada una gran quantitat de vins, com els més de 120 de la DOQ Priorat que va tastar a Falset. Ja puc afirmar, però, que no em sembla gaire encertat que només hagi tastat vins de cellers associats a l'AVC:
El crític Neal Martin, de la revista Wine Advocate, finalitza la seva estada a Catalunya valorant la qualitat de 600 vins catalans.
Neal Martin, nou tastador de la prestigiosa revista de vins “Wine Advocate” dirigida pel reconegut crític Robert Parker, ha estat a Catalunya tastant més de 600 vins, acció que ha estat coordinada per la patronal del vi, Associació Vinícola Catalana.
Neal Martin és el crític de vins a qui la revista Wine Advocate ha delegat la puntuació dels vins que s’elaboren a Catalunya. A petició de la pròpia revista, durant la seva primera estada es van tastar exclusivament vins de la DOQ Priorat, mentre que en un segon viatge realitzat entre el 5 i el 9 de març les visites es varen centrar bàsicament en 3 grans àrees: DO Empordà, DO Costers del Segre i DO Penedès.
En total, ha visitat 30 cellers i tastat més de 600 vins de tots aquelles empreses vinícoles de Catalunya que exporten actualment als Estats Units, valorant-ne molt positivament aquells vins i caves que respecten el factor varietat, anyada i sòl en funció de la seva ubicació com a celler.
La patronal del vi estima molt positivament les dues estades de Neal Martin a Catalunya, ja que aquest fet ha permès que tots els cellers de Catalunya que actualment tenen presència amb els seus vins i/ò caves als Estats Units poguessin participar d’aquesta oportunitat única. La revista Wine Advocate i les seves puntuacions són de les més reconegudes internacionalment, i per tant, la presència en ella implica un gran valor afegit al producte.
Aquesta acció forma part del pla estratègic de promoció que l’AVC està portant a terme durant aquest any 2012, coordinat pel seu Departament de Dinamització Internacional.
La programació i coordinació de la visita del prestigiós crític de la revista Wine Advocate ve precedida per l’èxit d’altres promocions com han estat la del Tast de vins blancs catalans a Londres, el Cartaví Internacional 2011 i el Tast i Seminari de vins catalans a Nova York.
De cara als propers mesos l’Associació Vinícola té previstes 3 accions de promoció exterior: la nova edició del Cartaví Internacional 2012, el Tast de vins amb importadors a Suïssa, així com el II Tast i Seminari de vins catalans als Estats Units.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada