diumenge, 18 de març del 2012

Nova edició de la Guía Vinum Nature, a Alimentaria



Ecomundis Editorial presentarà el 27 de març (13:30 h.) a  Alimentària una nova edició de la Guía Vinum Nature: VN - Catalunya a càrrec del seu autor i promotor, Pablo Chamorro. Amb el títol "Vins Ecològics i sostenibles, les seves virtuts i projecció en els mercats" intervindrà durant la presentació el director general de l'INCAVI, Jordi Bort, exposant el potencial de Catalunya en matèria de viticultura sostenible i ecològica.  Pere Escolar, director de l'àrea d'operacions de Codorníu, parlarà sobre el cicle de vida del producte i la petjada de carboni, mentre que Josep Maria Albet, president de la DO Penedès i membre de la Junta CCPAE, hi intervindrà exposant el present i el futur de la viticultura i els vins ecològics a Catalunya-
            El llibre-guia VN-Catalunya, disposa d'una completa i didàctica introducció en matèria de sostenibilitat, propietats saludables dels vins ecològics i agroecologia, així com altres informacions que sense dubte descobriran al lector el gran patrimoni que representen els vins ecològics catalans. La Guia VN-Catalunya inclou una breu descripció de 77 elaboradors que apliquen pràctiques ecològiques de cultiu i més de 350 referències dels seus vins. La publicació compta amb pròlegs i col·laboracions de Josep Maria Pelegrí - Conseller del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Jordi Bort - director de l'INCAVI; Josep Maria Albet - Junta Rectora CCPAE i president del Consell Regulador de la DO Penedès; de Xavier Ayala - President de l'Associació Catalana de Sommeliers; de Miquel A. Torres - president de Miguel Torres; de Xavier Pagès - director general de Codorníu i d’un servidor.
            Aquesta edició especial de la Guia Vinum Nature és “una aposta d'Ecomundis per donar a conèixer i reconèixer el fruit del treball d'agricultors, elaboradors i d'organismes entorn al vi català”. S’afegeix que és “un vi que gaudeix actualment d'un merescut prestigi internacional mostrant a més, en la seva variant ecològica, altres valors també molt benvolguts i que són mereixedors d'una publicació pròpia”. En aquesta guia han volgut acollir també la viticultura sostenible, que si bé no és certificable com a concepte, sí que són destacables a Catalunya les pràctiques respectuoses amb el medi ambient de grans i petits elaboradors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada