dijous, 8 de març del 2012

Negrefum ha apagat els fogons


L’aventura del Negrefum de Vilanova i la Geltrú, un dels restaurants que més ha apostat pels vins de l'àrea lingüística catalana, ha arribat al final. La inviabilitat econòmica d’un negoci amb una important inversió inicial i un destacat lloguer en uns moments de severa crisi econòmica van fer que tot just després de Carnaval s’apaguessin els fogons d’una aventura gastronòmica iniciada el 20 de juny del 2008. El restaurant Negrefum obria gràcies a la il·lusió de tres amics de Vilanova i la Geltrú (Jordi Trillas, Joan Pujol i Sergi López) per oferir una proposta gastronòmica de qualitat i molt lligada al territori, al producte de temporada i al plaer de compartir una taula sense pressa.
Els responsables de l’establiment han preferit no fer declaracions. A la pàgina web del Negrefum, un restaurant que havia assolit un important ressò mediàtic, s’afirma que "malauradament, aquest viatge s’acaba, i no per falta de ganes". Tot i que s’afirma que,"des de l’empresa, estem buscant sortides per donar continuïtat a la idea potser amb una altra forma, potser en un altre lloc" ,sembla que els fogons del Negrefum s’han apagat de forma definitiva.
A la pàgina web també es manifesta que, "de tota l’aventura, el més preuat que ens queda sou vosaltres. Tots els que heu gaudit del Negrefum i l’heu viscut amb nosaltres, i s’afegeix que, durant tot aquest temps, el Negrefum ens ha ofert la possibilitat de gaudir descobrint productes autòctons i el talent de la Núria Lucas a l’hora de cuinar-los, però sobretot l’immens plaer de poder-ho compartir amb vosaltres i cultivar plegats aquest lligam especial amb la terra que ens ensenya coses de nosaltres mateixos".
Es tres socis propietaris de l’establiment afirmaven la setmana de la seva inauguració que Negrefum naixia amb la voluntat de convertir-se "en més que un restaurant, un establiment on menjar bé". O sigui, ja des del principi no volien seguir la tònica de qualsevol establiment de cuina marinera dels passejos marítims catalans. La seva aposta pels vins catalans i pels productes de quilòmetre zero, dins el marc de l’associació ecogastronòmica Slow Food, els va diferenciar. Sergi López afirmava aleshores que "no pretenem fer-nos rics" i apuntava, sorneguerament, que "per fer negoci potser hauríem muntat una fàbrica de calçotets. El Negrefum, amb capacitat per a 78 comensals, va ser dissenyat per l’arquitecte vilanoví Òscar Valverde. 

La fotografia que acompanya aquest post i que mostra a l'actor Sergi López al Negrefum és de Carles Castro

3 comentaris:

  1. ¡Es una verdadera pena!. Yo tuve la suerte de ir un par de veces y me pareció fantástico todo: la cocina, la carta de vinos, el local...

    ResponElimina
  2. Un petó per tots tres. Segur q torneu a fer alguna cosa tan maca. Muaksss!!!!!

    ResponElimina
  3. Un petó per tots tres. Segur q torneu a fer alguna cosa tan maca. Muaksss!!!!!

    ResponElimina