dijous, 29 de març del 2012

Intervin, dia 3 (segona part)



L'atapeïda jornada ha continuat amb un més que interessant tast al restaurant Nuclo dels vins que l'enòleg barceloní Adolfo Heredia elabora per tot Espanya per al Grup Freixenet, on ja ha fet 33 veremes.  A cada zona, més que mostrar el seu segell com,a enòleg, ha intentat interpretar les varietats i mostrar les seves singularitats. A continuació us ofereixo la nota de premsa de l'acte. Al costat de cada vi, en color vermell, afegeixo les meves notes:

CATA SINGULAR EN ALIMENTARIA 2012 LOS VINOS DE ADOLFO HEREDIA
Muchas uvas, viñedos, aromas y un sólo creador

Madrid, 28 marzo de 2012.- Hoy, en el marco de Alimentaria 2012, ha tenido lugar la presentación de “Los Vinos de Adolfo Heredia”; una singular cata en la que los protagonistas serán variedades de uva, denominaciones de origen, bodegas, técnicas, elaboraciones y, por supuesto, vinos, pero con un denominador común: el enólogo Adolfo Heredia.
Para este enólogo barcelonés, “cada viñedo tiene su vida propia y hay que empatizar con él; entenderlo, cuidarlo, tratarlo de la mejor manera posible”. Heredia es un enamorado de la viña y del vino, y en esta cata lo ha demostrado, explicando cómo y por qué ha elaborado en tantas regiones vinícolas tan diferentes. El escenario elegido para esta presentación exclusiva es el moderno restaurante Nuclo (dentro del recinto ferial). Se trata de algo novedoso y muy especial, pues no es una cata en la que se comenten aromas, colores o sabores; sino que sobre todo se han comentado anécdotas, curiosidades, inspiraciones de cada uno de los vinos, y las sensaciones y emociones que producen.
Los protagonistas de la cata y perfectos anfitriones han sido, junto con Adolfo Heredia: 

* Fray Germán Verdejo 2011: Molt bé en nas. És fresc, rodonet i té bona acidesa. Presenta notes herbàcies (herba tallada) i suc de llauna d'espàrrecs. També ofereix notes a fruita carnosa tropical. i a pell de llimona Fermenta a molt baixa temperatura per a mantenir els precursors aromàtic.
* Susana (Sempre…) Blanc 2011: Presenta fruita madura, notes d'almívar de préssec i certa glicerina (és untuós). És rodonet. Se'n fan menys de 12.000 ampolles. Destaca la presència de la varietat autòctona mallorquina moll.
* Valdubón Verdejo 2011: És l'assamblatge de dos vins de verdejo. És menys aromàtic que el Fray Germán. No obstant això, és fresc i cítric (llimona) i té més pes i greix (hi ha treball de mares). Part del vi ha passat per la fusta.
* Vionta 2011: És un projecte iniciat el 1995 que ja ha passat per diversos cellers. És perfumat, floral, viu, amb acidesa, cítric, llarg i encara amb un pèl de carbònic residual.
* Susana (Sempre…) Roble 2010: De fusta marcada (vainilles), ofereix notes a fruites negres confitades, pirecines i una certa astringència final. 
* Valdubón Crianza 2009: Massa fusta pel meu gust personal tot i que haig de reconèixer que és un Ribera clàssic amb un públic a qui agraden aquests vins. La fusta amaga la fruita. No és un vi modern.
* Susana Maior Negre 2009: S'ha mostrat tancat, amb notes verdes i fruites negres. Té els tanins un pèl punxeguts, és balsàmic i presenta acetaldehids.
* Nauta Crianza 2008: És madur, amb molta fruita. Ofereix notes mentolades dins la seva calidesa. En boca aquesta frescor el fa bebible. Es nota la fusta. Se'n fan 18.000 ampolles.
* Heredad Torresano Crianza 2008: Rodonet. És un vi  fruitós, amb bona extracció de color que ha passat 12 mesos en bóta no de primer any. Presenta notes a sotabosc i a pruna de Califòrnia.
* Beso de Rechenna Crianza 2008: S'elabora amb llevats especials per ontenir una glicerina que serveixi per arrodonir la varietat bobal. És un vi interessant.
* Valdubón diez 2º Edición: No m'ha agradat, tot i que haig de reconèixer que està millor que la primera edició. El trobo massa car (entre 25 i 30 euros) i que no parla del seu origen a la Ribera del Duero. És maduret, però encara un pèl astringent.
* Honoris de Valdubón 2006: En canvi aquest vi sí que l'he trobat excepcional. És molt i molt bo. La fruita sobresurt per damunt la fusta. És clàssic però modern a la vegada, amb tanins ben polimeritzats. És tànic. Es cull a mà i s'entra al celler en caixes. S'elabora amb neu carbònica. Té 24 mesos de criança en bótes  noves de roure francès (torrat mig).

Todos estos vinos pertenecen al Grupo Freixenet, empresa que ha dado la oportunidad a Adolfo Heredia de desarrollar su excelente trayectoria, pues, además de enólogo, es director técnico y de nuevos proyectos. Con esta actividad, la empresa líder en cava ha querido felicitar al enólogo por su labor durante todos estos años y, además, agradecer a los medios de comunicación su dedicación y colaboración.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada